Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україну йде весняне потепління: прогноз погоди на тиждень

В Україні в найближчі кілька днів очікується потепління. Згідно з прогнозом Укргідрометцентра, на заході країни стовпчик термометра досягне позначки в 14 градусів вище нуля. На початку наступного тижня опади прогнозують на всій території західних областей, а також у Києві. Сайт "Сегодня" з'ясував, як зміниться погода в Україні в найближчі кілька днів.

В Україну йде весняне потепління: прогноз погоди на тиждень


Прогноз погоди на тиждень

У суботу, 4 березня, в Україні очікується малохмарна погода. Найтепліше в цей день буде на заході - тут стовпчик термометра підніметься до 14-16 градусів вище нуля. У центрі, на півночі і сході температура повітря вдень коливатиметься між позначками 9-11 градусів, в той час як на півдні повітря прогріється до 13 градусів вище нуля. Вночі на всій території країни очікується похолодання від двох градусів морозу до двох градусів тепла.

В Україну йде весняне потепління: прогноз погоди на тиждень

Прогноз погоди на 4 березня. Фото: Укргідрометцентр

У неділю, 5 березня, українців чекає потепління. Так, в столиці, в центрі і на півночі потеплішає до 12-14 градусів вище нуля, така ж погода очікується і на заході. У східних областях України стовпчик термометра коливатиметься між позначками 11-13 градусів. До 12 градусів вище нуля також потеплішає і на півдні країни. При цьому опади у цей день, за прогнозами Укргідрометцетрі, годі чекати.

В Україну йде весняне потепління: прогноз погоди на тиждень

Прогноз погоди на 5 березня. Фото: Укргідрометцентр

6 березня територію західної України наздожене дощовий циклон. Сильні дощі очікуються в Закарпатській, Львівській та Івано-Франківській областях. В інших областях синоптики прогнозують мінливу хмарність. Найхолодніше в цей день буде в Ужгороді - стовпчик термометра опуститься до дев'яти градусів тепла вдень. У центр, на півночі і сході - повітря вдень прогріється до 12-14 градусів тепла, а на півдні очікується температура повітря в межах 10-13 градусів тепла.

В Україну йде весняне потепління: прогноз погоди на тиждень

Прогноз погоди на 6 березня. Фото: Укргідрометцентр

У вівторок, 7 березня, дощі поширяться на всю територію західної України, також опади очікуються в столиці. При цьому очікується похолодання. У Львівській області повітря вдень прогріється всього до семи градусів тепла. На півночі, сході, півдні і в центрі країни - до 10-14 градусів вище нуля.

В Україну йде весняне потепління: прогноз погоди на тиждень

Прогноз погоды на 7 березня. Фото: Укргідрометцентр

Така ж температура повітря, згідно з прогнозом синоптиків, очікується і 8 березня. При цьому дощі пройдуть тільки в чотирьох областях країни (Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій) на решті території - мінлива хмарність.

Народний прогноз погоди

4 березня відзначається день пам'яті святителів Архипа, Филимона і його дружини Апфії. За старих часів цей день називався Маніяк. За повір'ям, якщо в цей день не слід дивитися на падаючі зірки, оскільки це погана прикмета. Якщо "на Федота сніжний замет – до пізньої трави". Якщо в цей день в лісі зустріти білого зайця - сніг обов'язково випаде ще. А якщо пощастить побачити пролітають чайку, значить лід скоро піде. Часто в цей день посилюється вітер.

5 березня вшановується пам'ять святого Лева Катанського. На цей день ще поширюється традиція не дивитися на падаючі зірки. Погода п'ятого березня достатньо оманлива: може бути як відлига, так і мороз. У давнину помітили: "якщо в цей день сніг тане, то довго не розтане". Саме 5 березня розпочинається раннє руйнування стійкого снігового покриву. Цей день вдалий для посіву насіння на розсаду помідорів, баклажанів, перцю.

6 березня вшановується пам'ять преподобного Тимофія, пустельника. У народі Тимофія називали Весновієм і говорили: "Як не злися метелиця, все навесні повіває", "Дожити до Весновія, а там зима не страшна". Цей день відрізнявся першими сонячними відлигами. Про погоду судили і за вітрам: якщо в цей день теплі вітри, то і весна буде теплою. В цей час починається сокорух у кленах і березах.

7 березня відзначається день пам'яті преподобного Мойсея Білозерського, Маврикія. На Маврикія приходиться ранній приліт граків, прилітають перші шпаки, а це обіцяє ранню весну. У цей день можна почути найбільш ранню трель польового жайворонка. У давнину помітили, що прохолодний день вказує на те, що літо скоріш за все буде дощовим.

У середу, 8 березня, вшановується пам'ять преподобного Полікарпа Брянського. З 8 по 15 березня не виключено повернення холодів: "Березень місяць любить колобродити: морозом пишається і на ніс сідає". Зима поступається місцем весні.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: