Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгороді рятувальники ліквідували розлив ртуті

1 березня о 13:15 в обласному центрі на вулиці Заньковецької в приватній оселі внаслідок пошкодження побутового термометра, стався розлив ртуті. Через це домочадці були вимушені звернутися за допомогою до рятувальників.

В Ужгороді рятувальники ліквідували розлив ртуті


Небезпеку усунули фахівці відділення радіаційного, хімічного та біологічного захисту аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС області. Вони зібрали на місці події ртуть та провели демеркуризацію приміщення.

Рятувальники Управління ДСНС України у Закарпатській області нагадують основні правила поведінки на випадок, якщо в помешканні стався розлив ртуті:

Відкрийте вікна та двері квартири, щоб провітрити приміщення.

Намагайтеся самі зібрати видимі кульки ртуті гумовою грушею або пензликом. Дрібні кульки можна зібрати за допомогою пластиліну чи розмоченої газети. Зі щілин ртуть витягайте латунним чи мідним дротом.

Зібрану ртуть помістіть в скляну банку, залийте зверху водою та закрийте ємність кришкою.

Після збору видимої ртуті залишіть приміщення до приїзду фахівців, а зібрану ртуть передайте їм.

Не заходьте в приміщення до одержання висновку фахівців про відсутність небезпеки.

У разі, якщо ви виявили розлиту ртуть, необхідно огородити місце розливу та повідомити фахівців рятувальної служби за номером «101», нагадують в У ДСНС України у Закарпатській області.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: