Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вчені з'ясували причину синдрому хронічної втоми

Відкриття дозволяє діагностувати і лікувати синдром хронічної втоми в рамках не психології чи психотерапії, а в сфері порушень роботи імунітету

Вчені з'ясували причину синдрому хронічної втоми


Від синдрому хронічної втоми потерпає 2,6% всього населення. Багато медиків вважають його "несправжньою" хворобою, але австралійські дослідники наочно продемонстрували, що він пов'язаний з дефектними клітинними рецепторами імунних клітин.

Зазначається, що синдром хронічної втоми був внесений до Міжнародної класифікації хвороб ще кілька років тому, але чітких діагностичних критеріїв для нього не було.

Про нове відкриття повідомляє журнал Clinical Experimental Immunology.

Австралійські вчені встановили, що люди з синдромом хронічної втоми набагато частіше мають однонуклеотидний поліморфізм – відмінності в один нуклеотид в послідовності ДНК в геномі між гомологічними ділянками хромосом – клітинних рецепторів TRPM3, наявному у всіх клітинах організму.

При цьому дефект не дає іонам кальцію проникати всередину клітин в необхідній кількості, що порушує роботу клітин і органів – від мозку до підшлункової залози.

Таким чином, відкриття дозволяє діагностувати і лікувати синдром хронічної втоми в рамках не психології чи психотерапії, а в сфері порушень роботи імунітету. Але поки що це скоріше гіпотеза і необхідні подальші дослідження.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: