Вхiд на сайт
Авторизацiя

Сонячні панелі і електрокари відберуть у нафти і вугілля 10% ринку

Сонячна енергія та електромобілі за 10 років відберуть десяту частину ринку у викопного палива. Екологічно чисті технології і прагнення країн скоротити викиди в атмосферу допоможуть вже до 2020 року зупинити зростання попиту на вугілля і нафту.

Сонячні панелі і електрокари відберуть у нафти і вугілля 10% ринку


Згідно з доповіддю, підготовленою Імперським коледжем Лондона і Фондом з контролю використання вугілля, викопне паливо може поступитися ще 10% ринку «зеленій» енергетиці протягом 10 років. Такої ж втрати частки ринку раніше стало досить, щоб обвалити вугільну промисловість в США, і щоб комунальні служби Європи не дорахувалися € 100 млрд в період з 2008 по 2013 роки.

Автори дослідження вважають, що великі енергетичні компанії серйозно недооцінюють перехід до чистої енергетики. Створення нових технологій, таких як надруковані на 3D-принтерах сонячні панелі, може прискорити розвиток галузі сильніше, ніж зараз прогнозується.

До 2035 електричні транспортні засоби можуть зайняти 35% ринку, а до 2050 року складуть дві третини всіх автомобілів. Протягом семи років вартість сонячної енергії впала на 85%, і до 2040 року сонячні панелі можуть забезпечити 23% світового виробництва електроенергії, до 2050 року – 29%, а потім і повністю замінити викопні джерела, залишивши природному газу і вугіллю 1% ринку. Всі ці тенденції допоможуть зменшити темпи глобального потепління. Однак, щоб досягти великих результатів, необхідно зменшити кількість шкідливих викидів в атмосферу і в інших областях – наприклад, в опаленні будівель і важкій промисловості.

Деякі країни вже починають відмовлятися від використання викопних джерел енергії: парламент Ірландії проголосував за скасування інвестицій в викопне паливо, Копенгаген позбувся всіх активів в паливних компаніях, чотирнадцять острівних держав у Тихому океані заявили про свої наміри повністю відмовитися від використання горючих копалин і припинити будівництво вугільних шахт. В цілому, відтік інвестицій з цього сектора досяг $ 5,2 трлн до кінця минулого року.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: