Вхiд на сайт
Авторизацiя

Посадовці одного з комерційних товариств незаконно реалізували земельні ділянки на Рахівщині

Тячівською місцевою прокуратурою у порядку здійснення представництва інтересів держави вивчено стан додержання на території Рахівського району вимог законодавства під час використання земель комунальної форми власності несільськогосподарського призначення.

Посадовці одного з комерційних товариств незаконно реалізували земельні ділянки на Рахівщині


Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Встановлено, що посадовці одного з комерційних товариств, уклавши з місцевою радою договір купівлі-продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення загальною площею 7,5 га для здійснення підприємницької діяльності, не провели повну оплату вартості придбаних земельних ділянок, допустивши заборгованість. У подальшому вони взагалі незаконно відчужили ці земельні ділянки іншому суб’єкту господарювання, спричинивши інтересам держави матеріальних збитків на суму понад півмільйона гривень.

За цим фактом місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання владою або службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).

Здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчому відділенню Рахівського підрозділу поліції.

На даний час слідство у кримінальному провадженні триває, вживаються всі необхідні заходи щодо встановлення обставин кримінального правопорушення та винних осіб.

Крім того, місцевою прокуратурою готується позов про розірвання незаконних договорів купівлі-продажу та повернення цих земельних ділянок вартістю близько 2 млн.грн. у власність держави.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.





Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: