Вхiд на сайт
Авторизацiя

Сотня на день: все більше українців щодня стають жертвами кібератак (Інфографіка)

На тлі активного зростання ринку e-commerce в Україні активізувалися і кібершахраї. Про всі небезпеки електронної комерції як для онлайн-бізнесу, так і для держателів платіжних карт, розповіли аналітики платіжного сервісу WayForPay.

Сотня на день: все більше українців щодня стають жертвами кібератак (Інфографіка)

Близько сотні українців щодня стають жертвами кіберзлочинів. У 2016 році кількість шахрайських транзакцій в інтернеті досягла 43 тис., а їх обсяг — 95 млн гривень.

Жертвами шахрайських онлайн-операцій стають не тільки онлайн-покупці, але і продавці: спроби здійснити оплату на українських сайтах з допомогою вкрадених платіжних даних в 2016 році зросли на 17%, порівняно з 2015 роком. Найбільше від дій онлайн-шахраїв страждають компанії малого та середнього бізнесу, зважаючи на їх непідготовленість.

У 2016 році кіберзлочинці переключилися на придбання дешевших покупок на кошти, до яких отримали несанкціонований доступ. У 2015 році шахраї найчастіше купували дорогі гаджети і авіаквитки, а в 2016 році переключилися на товари середньої цінової категорії — на дрібну побутову техніку, одяг та їжу. В цілому, в 2016 році середня ціна несанкціонованої покупки була на 52% нижчою, ніж у 2015 році.

Так, уподобання шахраїв в тому, що стосується покупок за рахунок вкрадених коштів в 2015 і 2016 відрізняються таким чином:

Сотня на день: все більше українців щодня стають жертвами кібератак (Інфографіка)


Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: