Вхiд на сайт
Авторизацiя

Велетенський льодовий затор на Тисі розблокують за допомогою вибухівки

Як повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, затор блокує течію на території Угорщини. На Закарпатті підтоплень не зафіксовано.

Велетенський льодовий затор на Тисі розблокують за допомогою вибухівки


Рівень води в найбільшій річці Закарпаття Тисі поблизу Чопа почав повільно знижуватися. Станом на 9.30 п’ятниці (10.02) висота паводкової хвилі становить 9 метрів (учора вранці висота хвилі сягала 9,5 метрів). У Латориці рівень води також повільно пішов на спад.

– Нижче по Тисі на території Угорщини течія все ще блокується велетенським льодовим затором, є загроза виходу річки з берегів, – зазначає Геннадій Москаль. – Для розблокування русла й пришвидшення течії угорські водники сьогодні застосують вибухівку.

А в районі угорського м.Токай русло Тиси від суцільної криги продовжують звільняти чотири криголами. Закарпатські водники постійно моніторять ситуацію з проходженням води в Тисі й Латориці, загрози підтоплень на Закарпатті немає.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: