Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгороді відбудеться Міжнародний хокейний турнір: усі подробиці від організаторів (ФОТО)

В Ужгороді відбудеться Міжнародний хокейний турнір: усі подробиці від організаторів (ФОТО)
Сьогодні, 10 лютого, в Закарпатській ОДА відбувся брифінг головних організаторів Міжнародного хокейного турніру, що пройде вже цими вихідними 11-12 лютого на ковзанці "Ice Land" в Ужгороді.

В Ужгороді відбудеться Міжнародний хокейний турнір: усі подробиці від організаторів (ФОТО)Як зазначив начальник управління молоді та спорту ОДА Віталій Ерфан, хокей довгий період був відсутнім на Закарпатті, однак завдяки активній позиції діючої федерації його популярність стрімкими темпами зростає. На сьогодні у створеному відділенні на базі спортивної школи цим видом спорту займається 90 дітей, в Ужгороді регулярно проводиться Чемпіонат області з хокею.

"Ще рік тому ми почали писати книгу про закарпатський хокей, вивчати чому він так слабо розвивався у порівнянні з іншими областями України. У пошуках матеріалів ми натрапили на цікавий факт - ще у 1916 році на замерзлій Латориці гімназисти з Мукачева вчилися новій захоплюючій грі - хокею, який тоді стрімко набирав популярності у Європі. Цю дату можна вважати народженням закарпатського хокею. Відтак було прийнято рішення відзначити 100-річний ювілей Міжнародним турніром", - розповідає Василь Ябрик, голова федерації хокею Закарпаття.

В Ужгороді відбудеться Міжнародний хокейний турнір: усі подробиці від організаторів (ФОТО)


Участь у турнірі братимуть 4 команди зі Словаччиини, збірна команда області "Закарпатські Ведмеді" та ужгородський "Спартак", який цьогоріч святкує 70-річчя. Ще в далекому 1946-му році, за радянської влади, ця ужгородська команда стала одним із засновників чемпіонату СРСР.

Тож у суботу та неділю, 11-12 лютого, пройде по 6 матчів між учасниками турніру, за підсумками яких й визначиться переможець. Початок фінальної стадії змагань у неділю о 13.15. Після завершення матчів, о 16.10, відбудеться церемонія нагородження переможців та учасників.

В Ужгороді відбудеться Міжнародний хокейний турнір: усі подробиці від організаторів (ФОТО)


В Ужгороді відбудеться Міжнародний хокейний турнір: усі подробиці від організаторів (ФОТО)Участь у брифінгу взяв й ветеран хокею та діючий гравець ужгородської команди "Шахтарські барси" Ігор Черкашин: "Приємно спостерігати за відродженням хокейних традицій на Закарпатті. Ще в 70-х роках ми з хлопцями під керівництвом тренера Ігоря Ілліча Русанова займалися хокеєм на стадіоні Авангард. Зараз нам вже за 50, але ми продовжуємо грати в улюблену гру".

За словами очільника обласної федерації хокею новий рівень розвитку цей вид спорту здобуде з будівництвом критої льодової арени, першу чергу якого планують завершити вже у жовтні. Тут, на якісному покритті, діти та дорослі матимуть змогу займатися хокеєм та фігурним катанням 7-8 місяців в рік, а решту часу, коли на майданчику не буде льоду, споруду можна використовувати під інші види спорту, ярмарки, виставки, інші проекти. У кінцевому проекті льдового палацу передбачено 400 сидячих місць у залі та понад 500 осіб зможуть розміститися на балконі.

В Ужгороді відбудеться Міжнародний хокейний турнір: усі подробиці від організаторів (ФОТО)У майбутньому, з завершенням будівництва об'єкта, у федерації сподіваються приймати тут збори й професійних команд з-за кордону. Споруда буде відповідати усім необхідним вимогам (роздягальні, масажні кабінети, сауна тощо), а оздоровчий потенціал області сприятиме активному відпочинку спортсменів.

Закарпатський Кореспондент


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: