Вхiд на сайт
Авторизацiя

Сім причин ласувати чорним шоколадом щодня

Чорний шоколад із високим вмістом какао є частиною здорової дієти. Він позитивно впливає на серце, мозок та шкіру.

Сім причин ласувати чорним шоколадом щодня


Названі головні причини, чому цей десерт повинен бути у вашому раціоні.

Робить нас щасливими

Чорний шоколад містить триптофан – це амінокислота, яку мозок використовує, аби виробляти серотонін – нейропередавач, який робить нас щасливими.

Покращує травлення

Темний шоколад із високим вмістом какао (70-85%), містить 11 грамів волокон. Розчинні волокна здатні тримати рівень холестерину низьким. Крім того, завдяки їм ми довше почуваємось ситими. А ще вони корисні для травлення.

Покращує роботу мозку

Шматок темного шоколаду щодня може зберегти мозок гострим і допомогти уникнути слабоумства. Сорокарічне дослідження показало, що люди, які часто його їли, показали кращі результати на тестах з перевірки розумових здібностей.

Здорове серце

Науковці доказали, що вживання шоколаду п’ять або більше разів на тиждень зменшує ризик серцево-судинних захворювань на 57%.

Здорова шкіра

Цей смачний продукт може захистити від сонячних опіків завдяки двом антиоксидантам, що містяться у темному шоколаді – феноламу та катехінам.

Природне заспокійливе

Темний шоколад може знизити рівень гормонів стресу.

Містить дуже корисні антиоксиданти

Темний шоколад містить флавоноїди – це антиоксиданти на рослинній основі. Вони є у какао. Ці антиоксиданти здатні знизити тиск і рівень холестерину, а також підтримують здоров’я кровоносних судин.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: