Вхiд на сайт
Авторизацiя

Через публічні заклики до пікетування будівлі Закарпатської ОДА чоловіку "світить" до 3 років позбавлення волі

Чоловік поширював у соцмережі Facebook заклики до захоплення державної влади. Йому повідомлено підозру.

Через публічні заклики до пікетування будівлі Закарпатської ОДА чоловіку "світить" до 3 років позбавлення волі


Процесуальним прокурором повідомлено підозру у вчиненні громадянином Б. публічних закликів до захоплення державної влади, тобто злочину, передбаченого ч. 2 ст.109 КК України. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Йдеться про коментарі у соціальній мережі «Facebook» громадянина Б., котрий поширював заклики про необхідність блокування та пікетування адміністративної будівлі Закарпатської обласної державної адміністрації, а також розміщував у окремих групах соцмережі такі публічні заклики про необхідність збройного блокування та пікетування адміністративної будівлі Закарпатської ОДА.

Згідно висновку лінгвістичного дослідження, у матеріалах, опублікованих 31.01.2017 користувачем «Facebook» під ніком «Ю…Б…- J. H», які надані на дослідження, простежується чітка позиція автора у тому, що тільки масове застосування зброї є запорукою наведення порядку. Сприйняття змісту аналізованого тексту як такого, що містить заклики до агресивних дій із застосуванням зброї з метою позбавлення службових осіб, державних діячів можливості виконувати свої повноваження, що є одним із способів насильницького захоплення державної влади, є одним із можливих варіантів суб’єктивного сприйняття вказаного тексту реципієнтом.

Це є злочин проти основ національної безпеки України і санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої.



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: