Вхiд на сайт
Авторизацiя

Негода на Закарпатті: рятувальники розповіли про стан справ на вечір 5-го лютого (ФОТО)

Негода на Закарпатті: рятувальники розповіли про стан справ на вечір 5-го лютого (ФОТО)


Станом на 19:00 05 лютого залишаються підтопленими 72 Га сільгоспугідь та 4,3 га присадибних ділянок у Виноградівському районі.

Протягом доби 05 лютого внаслідок танення снігу та опадів у вигляді дощу на території Закарпатської області відбулося часткове підтоплення 9 дворогосподарств. Для ліквідації наслідків залучено підрозділи ДСНС у кількості 7 одиниць техніки та 25 рятувальників. Станом на 19:00 роботи по відкачуванню води завершені у 5 дворогосподарствах.

Залишаються підтопленими 4 дворогосподарства: Іршавський район – 3, м. Ужгород – 1.

У зв’язку із формування на р. Латориця (в районі м. Чоп) максимальних рівнів паводку продовжується перелив місцевої заплавної автодороги Тисянка-Геївці завдовжки 150-200 м, (висота води 15-20 см). Рух автотранспорту обмежено.

Також паводковою водою перелито дорожнє полотно на дорозі місцевого значення у Виноградівському районі (с. Шаланки) завдовжки 150 м (висота води 30-50 см)

За інформацією місцевих органів влади станом на 18.00 потреби у евакуації населення немає.

Для попередження підтоплення ділянки дороги державного значення Київ-Чоп поблизу с. Зняцево Мукачівського району працівниками Мукачівського МУВГ укладено захисну лінію з мішків з піском довжиною 150 м. Для попередження переливу правобережної дамби р. Боржава в районі с. Верхні Ремети Берегівського району силами Берегівського МУВГ здійснено нарощення гребню дамби на 0,5м, укладено 1000 мішків з піском.

На підставі проведеного 05 лютого спільного обстеження транскордонної річки Уж у зоні державного кордону на українській та словацькій територіях виявлено утворення в руслі ріки Уж льодового затору довжиною 5,5 км. Початок затору знаходиться в створі гідрометричного мосту (Словаччина) та закінчується в с. Сторожниця Ужгородського району (Україна).

В зв’язку з тим, що протягом сьогоднішньої доби на гідрометеорогічному посту на ріки Уж в м. Ужгород спостерігається відновлення льодоходу та уповільнення зниження рівнів і наступним поступовим відновленням підйому, українська сторона звернулась до словацької із проханням провести заходи щодо розбирання льодового затору у місці утворення на словацькій території для тогою, аби у подальшому провести відповідні заходи на річці Уж з української сторони державного кордону.

Всього до ліквідації наслідків підтоплень залучено підрозділи ДСНС та комунальні служби Закарпатської області 273 чол. та 46 од. техніки, у тому числі: від УДСНС України у Закарпатській області 52 чол. о/с та 16 од. техніки, 2 плавзасоби.

Негода на Закарпатті: рятувальники розповіли про стан справ на вечір 5-го лютого (ФОТО)



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: