Вхiд на сайт
Авторизацiя

Експерт пояснив, чому Грузія отримала "безвіз" раніше, аніж Україна

Експерт пояснив, чому Грузія отримала "безвіз" раніше, аніж Україна
Грузія йшла до безвізового режиму з ЄС набагато довше, ніж Україна – майже 10 років. Україна ж, швидше за все, отримає "безвіз" через півтора-два місяці.

Таку думку сайту "24" висловив політичний аналітик Олександр Леонов, додавши, що в Брюсселі іноді розуміють, що не завжди діють правильно і чесно, адже Україна виконала всі умови, тому зараз м’яч на половині поля Європи.

Україна фактично вписалася, як кажуть, з точністю до міліметра в рамки по отриманню "безвізу". Якби ми хоча б півроку пізніше почали рух в ЄС, швидше за все, було б набагато більше проблем,
– зазначає політолог.

Леонов зауважив, що ще в 2014 році напередодні підписання Угоди про асоціацію з ЄС розігрався цілий дипломатичний трилер. Тоді багато хто з європейських партнерів України виступав проти підписання цієї угоди. Тому, наголошує експерт, це була перемога української дипломатії.

Водночас, Леонов вважає, що вибори в ключових країнах ЄС, які відбудуться в цьому році, не стануть на заваді надання Україні безвізового режиму. Його отримання планується ще до виборів. Крім того, є період імплементації результатів виборів, тому це кардинально ніяк не вплине на надання нам безвізового режиму.

Нагадаємо, Україна повинна була отримати безвізовий режим з ЄС ще влітку 2016 року. Але в Брюсселі заявили, що цього не станеться, поки не буде розроблений механізм призупинення безвізового режиму. 2 лютого Європарламент проголосував за надання Грузії безвізового режиму.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: