Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Авдіївці розпочинається масова добровільна евакуація людей

В Авдіївці розпочинається масова добровільна евакуація людей


Усіх охочих залишити Авдіївку на Донеччині, яку вже кілька днів обстрілюють бойовики, почнуть евакуйовувати за кілька годин. Перші автобуси з Авдіївки поїдуть близько 9:00. Увечері з проханнях про евакуацію звернулися близько 200 людей. Це переважно батьки, які хочуть вивезти своїх дітей.

Про це передає з міста кореспондент ТСН Алла Хоцянівська, йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.

В Авдіївці розпочинається масова добровільна евакуація людей


Тим часом ситуація у місті досі критична: немає ні світла, ні води. Коксохімічному заводу вдається підтримувати тепло в оселях мешканців міста до 15 градусів тепла.

Відремонтувати перебиту лінію електромереж напередодні не змогли, бо російська сторона не дала письмового підтвердження припинення вогню у зоні робіт.

Тим часом у Дніпрі, Харкові та Запоріжжі збирають гуманітарну допомогу для жителів Авдіївки і готуються прийняти звідти людей в разі оголошення евакуації.

Харківським волонтерам містяни приносять теплі речі та продукти. Перший гуманітарний вантаж звідти вже вирушив на Донеччину. Харківська облдержадміністрація заявила про готовність доправити до міста пересувні пункти для обігріву. І щойно отримають команду - до Авдіївки виїдуть ремонтні та рятувальні бригади.

Екстрено створили гуманітарний штаб і у Дніпрі - допомогу людям збирають у приміщенні облради.

У Запоріжжі тим часом визначили попередній перелік об'єктів, куди у разі евакуації тимчасово розселятимуть людей. За даними ТСН, завдання терміново підготувати приміщення для біженців вже отримали лікарні, пансіонати та комунальні гуртожитки.

Ситуацію прифронтової Авдіївки, де напередодні оголосили надзвичайний стан, сьогодні, 1 лютого, мають обговорити у Мінську. Там збирається тристороння контактна група.

Загострення на українському Сході у центрі уваги і по інший бік океану – державний департамент США заявив, що вимагає припинення вогню і надання доступу до місць подій моніторинговим місіям ОБСЄ.

Через Авдіївку закрите засідання провела Рада безпеки ООН, де відсьогодні головуватиме Україна. У спеціальній резолюції наголосили на підтримці виконання Мінських угод. Посол України в ООН наголосив, що українське представництво відправило росіянам 45 запитів, де закликали вплинути на бойовиків, аби ті припинили обстріли цивільних об'єктів Авдіївки. Жодної відповіді Україна досі не отримала. Більше читайте тут: http://tsn.ua/ato/v-avdiyivci-rozpochinayetsya-masova-dobrovilna-evakuaciya-lyudey-873005.html


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: