Вхiд на сайт
Авторизацiя

За минулу добу в результаті бойових дій троє військовослужбовців отримали поранення

За минулу добу в результаті бойових дій троє військовослужбовців отримали пораненняТроє військовослужбовців Збройних сил України поранені в зоні бойових дій на сході країни за минулу добу, загиблих немає, повідомив речник Міністерства оборони з питань військової операції Олександр Мотузяник.

"За минулу добу в результаті бойових дій загинули в рядах Збройних сил України немає, троє військовослужбовців отримали поранення", – сказав він на брифінгу в суботу в Києві.

На луганському напрямку, за словами спікера Міноборони, в п'ятницю було значно спокійніше, ніж добою раніше.

"Окупанти продовжували широко обстрілювати наші позиції в Попаснянському районі і в районі Бахмутської траси. Втім, майже без використання важкого озброєння. Винятком була ділянка фронту поблизу Попасної, де після обіду бойовики випустили більше 25 мінометних мін в сторону наших захисників", – розповів А. Мотузяник.

В Станиці Луганській була зафіксована одна ворожа озброєна провокація з використанням гранатометів.

Всього в п'ятницю на луганському напрямку відбулося 15 обстрілів з боку незаконних збройних формувань, чотири з яких були мінометними.

На донецькому напрямку, за інформацією А.Мотузяника, бойова обстановка залишається складною. "В черговий раз розширилася географія бойових дій противника. Так, знову неспокійно на Світлодарськ дузі і в районі донецького аеропорту. Взагалі важке озброєння бандформування використовували уздовж всієї лінії фронту", – розповів він.

За його словами, по Авдіївській промзоні за добу по позиціях українських сил бойовики випустили більше 70 мінометних мін і більше 10 артилерійських снарядів.

"Українські війська регулярно відкривали вогонь у відповідь", – повідомив А.Мотузяник.

Всього за минулу добу на донецькому напрямку відбулося 11 ворожих обстрілів, в тому числі 7 – з важкого озброєння.

На маріупольському напрямі, як поінформував речник Міноборони, бойові дії знову перемістилися на південь.

"Так, на ділянці фронту Красногорівка – Мар'їнка, де ворог здійснював масовані атаки наших позицій добою раніше, не зафіксовано жодного випадку порушення тиші. За винятком трьох випадків порушення перемир'я противником в районі Докучаєвська, все вчорашні обстріли на цьому напрямку припали на лінію фронту Павлопіль - Широкино", – розповів Мотузянік.

За його словами, епіцентром бойових дій залишаються рубежі українських військових в Широкино і сусідньому з ним Водяному. "Окупанти тримають важке озброєння на лінії фронту і активно ним користуються. Зокрема, артилерію противник використовував тричі – два рази проти захисників Водяного і одноразово в Широкино", – повідом спікер Міноборони.

Він зазначив, що НЗФ цілодобово застосовували міномети на півдні маріупольського напрямки. У Широкино, за підрахунками Генштабу, противник випустив понад 70 мін. Також на цьому напрямку активними були снайпери бойовиків.
Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: