Вхiд на сайт
Авторизацiя

Як може нашкодити здоров'ю опалення

Під час опалювального сезону причиною поганого самопочуття може бути висока температура в квартирах. Це пов'язано з тим, що наше самопочуття багато в чому залежить від температури навколишнього середовища.

Як може нашкодити здоров'ю опалення


Коли жарко (температура вище 26 градусів), то у багатьох людей виникає сонливість, порушується терморегуляція і знижується здатність витримувати фізичні навантаження. З іншого боку, коли холодно, то існує ризик переохолодження. В такому випадку знижуються захисні властивості і підвищується ризик простудних захворювань.

Згідно з санітарними нормами, оптимальною температурою в житлових приміщеннях вважається 20-22 градуси. У Європі ці показники нижче на кілька градусів. Найкраще організм почувається при температурі 18-20 градусів.

Температурний режим для людей з хронічними захворюваннями

Якщо для здорових людей зміна температурного режиму позначається на їх загальному самопочутті, то для осіб з хронічними захворюваннями зниження або підвищення температури всього на кілька градусів може стати причиною серйозного загострення.

Наприклад, для людей з хронічними захворюваннями серця зміна температури може призвести до серцевих нападів. Так, зниження температури повітря може стати причиною серцевого спазму, а при високій температурі (вище 22-23 градусів) серце працює з підвищеним навантаженням. Тому в літній час лікарі радять сердечникам більше часу проводити в кондиціонованих приміщеннях, а в холодні сезони не включати батареї на повну потужність, а підтримувати в квартирі температуру 18-20 градусів.

Центральне опалення та ГРВІ

Як це не парадоксально, але розпал епідемії грипу та ГРВІ припадає на початок опалювального сезону. Цікаво, що підхопити вірус на вулиці практично неможливо. А ось в теплих і закритих приміщеннях вірусів дуже багато, і найчастіше зараження ГРВІ відбувається в приміщеннях.

При включенні центрального опалення повітря в квартирах стає сухим, що призводить до пересушування слизових оболонок носової порожнини. У свою чергу це суттєво полегшує потрапляння вірусів і бактерій в верхні дихальні шляхи, тому ми так легко хворіємо застудами саме взимку.

Виходом зі сформованої ситуації може стати зволожувач повітря. Завдяки цьому нехитрому пристрою ви збільшите вологість повітря і збережіть оптимальну вологість слизових оболонок носової порожнини. Оптимальною відносною вологістю житлових приміщень вважається 35-50%. Рівень відносної вологості можна визначити за допомогою спеціального вимірювального приладу гігрометра.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: