Вхiд на сайт
Авторизацiя

Обласний краєзнавчий музей уроком пам'яті й експозицією згадає трагедію Голокосту

Обласний краєзнавчий музей уроком пам'яті й експозицією згадає трагедію Голокосту
27 січня у Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту в Закарпатському обласному краєзнавчому музеї ім.Т.Легоцького на тлі постійної тематичної експозиції відбудеться урок пам'яті.

Початок о 14.00, інформує Управління культури Закарпатської обласної державної адміністрації.

В експозиції музею "Закарпаття в роки Другої світової війни" розділ "Голокост євреїв на Закарпатті" представлений понад 20 оригінальними експонатами та фотознімками, серед яких, зокрема, роба і головний убір полоненого концентраційного табору, скрипка Ріхарда Урбаніка, політв'язня радянських таборів у Сибіру (1941-1951 рр.), яка пройшла з господарем усі табори та в'язниці, шестикутна жовта зірка й інші, – повідомляють у музеї.

Навесні 1944 року розпочався справжній геноцид проти єврейського населення. Згідно з обліком, який у 1944-1945 роках проводила надзвичайна комісія, край населяли 112 500 євреїв. У концтаборах Освенцима, Дахау та інших було знищено 104 000 осіб. Після війни повернулися додому близько 7 тисяч.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: