Вхiд на сайт
Авторизацiя

Депутати затвердили комплексну Програму відновлення історичного центру Ужгорода

Депутати затвердили комплексну Програму відновлення історичного центру Ужгорода
У програмі йдеться, що приватизація житла та занепад комунальної сфери призвели до погіршення стану дахів, фасадів, внутрішньоквартальних просторів Ужгорода. Про це повідомляє прес-служба Ужгородської міськради.

Особливо боляче цей процес вплинув на середовище історичного центру, спричинивши незворотні втрати архітектурних та декоративних елементів, історичної столярки та елементів дизайну, матеріалу покриття дахів, мощення і впорядкування внутрішньобудинкових територій.

Відсутність капіталовкладень у розвиток інженерної інфраструктури, а також коштів для підтримання належного технічного стану міського господарства призводить до подальшої деградації унікального міського середовища, нищення цінної забудови і архітектурних пам'яток.

Частково протягом 2015-16 років зроблено реконструкцію будинків та дахів будівель на площах Ш.Петефі та Театральній, однак потрібно продовжувати програму і далі.

Основні завдання Програми – недопущення подальшого руйнування історичної забудови, створення безпечних умов для проживання населення; усунення аварійного стану інженерних мереж, їх реконструкція; збереження, відновлення та належне утримання пам'яток архітектури, інших будівель історичного центру міста, впорядкування ярусності забудови; реконструкція основних історичних площ і вулиць центральної частини міста, влаштування відповідного покриття тощо. Передбачувана загальна потреба коштів на 2017 рік – 70 мільйонів гривень.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: