Вхiд на сайт
Авторизацiя

Чи подешевшають в Україні ліки та які з них можуть зникнути з продажу

Чи подешевшають в Україні ліки та які з них можуть зникнути з продажуВже з лютого в Україні подешевшають окремі ліки. Це препарати для людей з серцево-судинними хворобами, цукровим діабетом другого типу та бронхіальною астмою.

Перелік із затвердженною ціновою межею оприлюднило Міністерство охорони здоров'я. Нові цінники встановили з огляду на вартість аналогічних медикаментів у п'яти сусідніх країнах – Польщі, Словаччині, Угорщині, Чехії та Латвії.

В той же час у Європейській бізнес асоціації стверджують – з лютого деякі лікарські засоби з цього списку можуть просто зникнути з продажу. Там переконані, державна програма з доступності ліків недопрацьована. Немає роз'яснень щодо продажу препаратів, закупівельна ціна яких дорожча.

Аптеки на сьогодні вже не беруть залишки лікарських засобів, вже не беруть додатково ці самі лікарські засоби за переліком від дистриб’юторів. Дистриб’ютори не замовляють лікарські засоби у виробників. Тому що вони не знають, яким чином їм поводитись і чи можна буде продавати ці ліки за їх цінами, починаючи з 1 лютого,– розповіла представник Європейської бізнес асоціації Наталія Сергієнко.

У Міністерстві охорони здоров’я цих застережень поки не коментують.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: