Вхiд на сайт
Авторизацiя

Сидячий спосіб життя прискорює старіння на вісім років – вчені

Експерти рекомендують пенсіонерам кожні 20 хвилин вставати і рухатися

Сидячий спосіб життя прискорює старіння на вісім років – вчені


Ті, хто проводить в сидячому положенні 10 або більше годин на день і приділяє фізичній активності менше 40 хвилин в день, схильні до більш швидкого старіння. Про це повідомили вчені, опублікувавши своє дослідження в журналі American Journal of Epidemiology.

Під час експерименту дослідники вивчили організм 1500 пенсіонерів у віці 64-95 років.

Виявилося, що з малорухливим способом життя було пов'язане прискорене укорочення теломер – кінцевих ділянок хромосом, які коротшають у процесі старіння.

Вимірявши активність учасників дослідження за допомогою акселерометрів, що кріпилися до стегна, і порівнявши отримані дані з результатами лабораторних досліджень, вчені встановили, що сидячий спосіб життя "старить" організм в середньому на вісім років.

Крім того, експерти називають зроблене відкриття тривожним дзвіночком і рекомендують пенсіонерам кожні 20 хвилин вставати і рухатися, якщо у них є така можливість. В цілому ж рекомендується приділяти аеробним вправам 150 хвилин в тиждень.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: