Вхiд на сайт
Авторизацiя

Москаль: «Область пережила один із найпотужніших за останнє десятиліття ударів стихії»

Москаль: «Область пережила один із найпотужніших за останнє десятиліття ударів стихії»
Протягом минулої доби ремонтні бригади енергетиків продовжували усувати наслідки потужного циклону, що пройшовся по Закарпаттю. Станом на ранок вівторка (17.01) електроенергію відновлено у всіх населених пунктах Закарпаття.

– Область пережила один із найпотужніших за останнє десятиліття ударів стихії, – заявляє Геннадій Москаль. – За минулий тиждень нам неодноразово доводилося вводити обмеження на проїзд автотранспорту, пробивати дороги до заблокованих сіл, відновлювати електроенергію й зв'язок, однак, якщо говорити в цілому, завдяки злагодженій роботі різних структур, обійшлося без серйозних наслідків – ніхто в результаті негоди не замерз, системи теплопостачання витримали, усі населені пункти зі світлом і зв’язком, жодного заблокованого села на сьогодні немає.

Негода показала, що на Закарпатті не вистачає спецтехніки для розчистки та підсипки доріг. За останні 10 років обласний автодор не закупив жодного нового спецавтомобіля, зате купа застарілої спецтехніки часів СРСР списано.

Зараз, після того, як циклон пішов на спад і інтенсивний сніг припинився, закликаю представників органів місцевого самоврядування – мерів міст, сільських та селищних голів – закасати рукави й узятися за розчистку комунальних вулиць і особливо тротуарів. Проїзд по міських вулицях досі залишається дуже важким, а через ожеледь на тротуарах травматизм пішоходів зріс у кілька разів.

Рух автотранспорту по основних трасах Закарпаття забезпечений, обмежень фур не вводилося, однак місцями дороги вкриті ожеледдю. Учора близько 19.30 на трасі «Київ – Чоп» у Воловецькому районі сталася жахлива аварія. Внаслідок зіткнення легковика «Шкода Октавія» і київською реєстрацією та вантажівки DAF із івано-франківськими номерами на місці загинули троє пасажирів легковика (двоє киян і один ужгородець), ще один чоловік із важкими травмами госпіталізований. Облдержадміністрація вкотре закликає водіїв зважати на погодні умови і бути максимально обережними на автодорогах.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: