Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгороді патрульні через гучномовці попереджатимуть про необхідність прибрати машини

Ситуацію зі значним снігопадом і прогнозованим суттєвим зниженням температури аналізували і визначали першочергові дії сьогодні на засіданні оперативного штабу з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Ужгородській міській раді.

В Ужгороді патрульні через гучномовці попереджатимуть про необхідність прибрати машини


Про це повідомляє прес-служба міської ради.

До складу оперативного штабу входять представники Державної служби надзвичайних ситуацій, Управління патрульної поліції, відділу транспорту, департаменту міського господарства, відділу оборонної та мобілізаційної роботи, управління економіки міськради, центральної міської клінічної лікарні, комунальних підприємств.

Міський голова Богдан Андріїв наголосив на чіткій оперативній комунікації всіх служб, від яких залежить життєзабезпечення міста.

Перший заступник міського голови, керівник оперативного штабу Іштван Цап першим питанням поставив продовження прибирання снігу для забезпечення нормальної життєдіяльності міста.

За словами керівника комунального підприємства КШЕП Івана Довбака, працівники підприємства працюють сьогодні із 3 години ночі. Уже завершили підсипати основні вулиці, автобусні маршрути, підйоми та спуски, мости, транспортні кола. Механізовано прибирають від снігу також набережні та тротуари, де це можливо. Вночі, яка наближається, комунальне підприємство теж працюватиме – вулиці розчищатимуть від снігу 6 машин та 4 трактори.

Найбільшою проблемою є припарковані машини, які заважають проїзду спецтехніки, тому прийнято рішення, що з 20 години сьогоднішнього вечора всі екіпажі патрульних об’їжджатимуть місто і через гучномовці попереджатимуть про необхідність прибрати машини. Там, де буде потреба, працюватимуть евакуатори.

Окремі вулиці, де особливий рельєф, після 22 години на час розчищення будуть блокувати для проїзду працівники поліції.

Департамент міського господарства вже попередив голів усіх ОСББ та обслуговуючих компаній про необхідність очистити від снігу і льоду, підсипати всі прибудинкові території. Такі ж попередження, у тому числі власникам та орендарям кафе, магазинів, офісів, установ і мешканцям приватного сектору робили і працівники муніципальної поліції, спільно з фахівцями відділу торгівлі міськради.

Уже завтра на всіх, хто не зважив на вимогу прибрати сніг, складатимуть протоколи про адміністративні правопорушення, а відтак оштрафують.

Наразі відомо, що одна з обслуговуючих фірм задіяла для розчистки прибудинкових територій та міжквартальних доріг трактор, робочі ще двох розчищають сніг вручну.

Міська влада вкотре наголошує: всі ужгородці, які мають чи орендують нерухомість повинні розчищати території поруч, у приватному секторі комунальні служби навіть тротуари розчищати і не мають можливості, і відповідно до Правил благоустрою, не повинні.

Перший заступник міського голови Іштван Цап також доручив головному лікарю Ужгородської центральної міської лікарні організувати подання щоденно оперативної інформації про те, де травмуються люди, які потрапили на лікування – тих, хто мав навести лад на цих територіях, теж штрафуватимуть.

Міська влада також нагадує, що потрібно прибирати сніг, бурульки з дахів і при цьому організовувати такі роботи з абсолютним дотриманням правил техніки безпеки і для тих, хто їх виконує, і для тих, хто може опинитися поруч, місця можливих сходжень снігу та льоду з дахів повинні бути огороджені, необхідно виставити попереджувальні знаки.

З огляду на прогнозоване похолодання ще раз попередять голів ОСББ і керівництво обслуговуючих компаній про алгоритм профілактики аварійних ситуацій із мережами. Мешканців також просять не допускати в будинках протягів, щоб не перемерзали стояки, труби.

Наразі в Ужгороді працює один пункт обігріву – біля озера парку Перемоги (Кірпічка), за потреби – відкриють ще. Попередньо визначили місце в мікрорайоні «Шахта».

До прийому потерпілих від переохолодження та обмороження, – запевнив головний лікар Ужгородської центральної міської клінічної лікарні Іван Курах, – повністю готові медики.

Ужгородців просять особливо уважно ставитися до свого здоров’я та безпеки.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: