Вхiд на сайт
Авторизацiя

Українські роботодавці підвищують зарплати, – дані досліджень

Усупереч непростій економічній ситуації в країні, ринок праці показує позитивну тенденцію. За даними експрес-огляду EY, 78% компаній провели підвищення заробітних плат у 2016 році. У низці випадків розмір надбавки виходив у межах 10-15%.

Українські роботодавці підвищують зарплати, – дані досліджень


Найбільш активно підвищують зарплати в агрохімічному, автомобільному та FMCG секторах, повідомляє Альона Нікуліна, старший консультант практики People Advisory Services компанії EY в Україні.

На думку Катерини Мащенко, керівника экпертно-аналітичного центру HeadHunter Україна, такий відсоток підвищення не компенсував втрати від інфляції 2015 року: «Тому з урахуванням постійного зростання цін і тарифів матеріальне становище українців суттєво не покращилось».

У кожній п’ятій компанії надбавку отримали ті, хто виконав поставлені завдання і показав хороший результат, а в кожній шостій – тільки цінні для компанії фахівці. Індексація матеріальних виплат із прив’язкою до поточного курсу долара відбулася не більше ніж у 5% компаній.

Важливо відзначити, каже Нікуліна, що компанії, які деномінують заробітні плати в іноземній валюті (в основному, це компанії IT-сектору і неприбуткові організації), також підвищують заробітні плати, що створює значну диференціацію рівня оплати праці на ринку.

За її словами, у наступному році 66% компаній уже запланували підвищити заробітні плати щонайменше на 12%.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: