Вхiд на сайт
Авторизацiя

В НБУ розповіли, які банки мають намір визнати неплатоспроможними

Національний банк попереджає банки з другої двадцятки за розміром, які не забезпечать досягнення позитивного значення достатності капіталу станом на 1 січня 2017 року, що вони будуть визнані неплатоспроможними.

В НБУ розповіли, які банки мають намір визнати неплатоспроможними


Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.

“Другій двадцятці банків за розмірами активів необхідно досягти позитивних значень показника достатності капіталу до 1 січня 2017 року. Банки, які не забезпечать досягнення позитивного значення достатності капіталу станом на 1 січня 2017 року, будуть визнані неплатоспроможними”, – заявляє НБУ.

За результатами діагностики якості активів і достатності капіталу, з другої двадцятки банків 7 банків не потребували докапіталізації, ще 12 надали програми докапіталізації.

Банк “Михайлівський” був визнаний неплатоспроможним до завершення процесу діагностики.

За даними НБУ, на 1 жовтня серед банків 3 фінустанови мали від’ємне значення власного капіталу: банк “Траст” (-69 млн гривень), Платинум Банк (-162,5 млн гривень) і Артем-банк (-179,3 млн гривень) .

Артем-банк і банк “Траст” були визнані неплатоспроможними в листопаді і грудні.

Як повідомлялося, в 2016 році Національний банк продовжив діагностику якості активів і достатності капіталу наступних 40 банків.

Нагадаємо, діагностику топ-20 банків було проведено в 2015 році. Інші банки НБУ перевірить до кінця вересня 2017 року.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: