Вхiд на сайт
Авторизацiя

Бензин і дизель подорожчали на 50 копійок, а газ — подешевшав

Бензин і дизель подорожчали на 50 копійок, а газ — подешевшав


Упродовж найближчих двох тижнів паливо може подорожчати ще на 50 коп/л, вважають експерти. Заправити повний бак тепер стало дорожче на 20-30 грн.

Перед святами почалося подорожчання бензину і дизпалива. За останні дні вони зросли в ціні приблизно на 50 коп./л. В середньому 25,5 грн/л для імпортного бензину А-95 і 22,5 грн/л дизпалива. На стільки ж зросло в ціні і вітчизняне пальне, яке продається дешевше: літр А-95 коштує 22,5—22,7 грн, ДТ — 20,5—20,55 грн, але його на ринку всього 15-20%.

Експерти паливного ринку пов'язують подорожчання в роздробі з плавним збільшенням з початку грудня оптових цін на нафтопродукти. А вони поповзли вгору після зростання нафтових котирувань і ослаблення в грудні курсу гривні нижче 27 грн/$.

За прогнозами директора консалтингової групи "А-95" Сергія Куюна, подальший потенціал зростання цін на паливо ще на 50 коп/л збережеться протягом найближчих двох тижнів. Тобто після свят літр А-95 буде коштувати вище 26 грн. А дизпаливо може подорожчати навіть на 1,5 грн, або до 22-24 грн/л, бо на нього з 1 січня збільшено акцизний збір з 95 до 125,5 євро/т. Зате дешевшає скраплений автомобільний газ, його вартість у роздробі опустилася на 40-50 коп./л, або до 12,24 грн/л. Куюн пояснює це зниженням споживання і зростанням запасів газу у трейдерів.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: