Вхiд на сайт
Авторизацiя

Українців чекає різка зміна погоди: прогноз синоптиків на тиждень

Найближчим часом, як повідомляє Укргідрометцентр, температура повітря на всій території країни буде коливатися в межах від одного градуса тепла до одного градуса морозу.

Українців чекає різка зміна погоди: прогноз синоптиків на тиждень


Вже через кілька днів очікується потепління до п'яти градусів вище нуля, при цьому наступного тижня, прогнозують синоптики, пройдуть дощі з мокрим снігом. "Сегодня" з'ясував, яку погоду чекати українцям у найближчі кілька днів.
Прогноз погоди на тиждень

24 грудня в Україні очікується малохмарна погода, при цьому температура повітря буде коливатися в межах від одного градуса морозу до одного градуса тепла вдень. У суботу температура знизиться на сході країни – тут стовпчик термометра вдень досягне позначки у три градуси морозу.

Українців чекає різка зміна погоди: прогноз синоптиків на тиждень

Прогноз на 24 грудня

У неділю, 25 грудня, в Україні різко зміниться погода. В східних областях та у центрі країни пройде сніг, а на заході – сніг, мокрий сніг. У Харківській, Донецькій і Луганській областях температура повітря вдень досягне трьох градусів морозу. Сніг у цей день очікується на всій території країни, крім Миколаївської, Одеської, Херсонської, Кіровоградської, Донецької та Луганської областей.

Українців чекає різка зміна погоди: прогноз синоптиків на тиждень

Прогноз на 25 грудня

На початку наступного тижня на українців чекає потепління. Згідно з прогнозом Укргідрометцентру, невеликий мороз очікується в Донецькій і Луганській областях, на решті території країни – плюсова температура. Так, у Києві в цей день потеплішає до п'яти градусів, в Одесі – до чотирьох градусів вище нуля, а у Львові – до семи градусів. При цьому на всій території країни пройдуть сильні дощі. Мокрий сніг можливий у Харківській і Сумській областях.

Українців чекає різка зміна погоди: прогноз синоптиків на тиждень

Прогноз на 26 грудня

Щоправда, вже 27 грудня температура в країні в середньому знизиться на кілька градусів, а замість дощів очікуються снігопади. На території західної України температура повітря буде коливатися в межах від одного до чотирьох градусів вище нуля. У Закарпатській області – від нуля до двох градусів. При цьому в західних областях країни очікується снігопад, прогнозують синоптики. У Вінницькій області пройде дощ з мокрим снігом.

Українців чекає різка зміна погоди: прогноз синоптиків на тиждень

Прогноз на 27 грудня

Найхолодніше у цей день буде на півночі та сході – тут стовпчик термометра вдень може досягти позначки в один градус нижче нуля. У столиці повітря прогріється до двох градусів тепла, очікуються опади. Мокрий дощ зі снігом пройде в центрі і на півдні країни. При цьому в південних областях вдень температура підніметься до двох градусів.

Народний прогноз погоди

У цей день вшановується пам'ять преподобного Данила Стовпника. У наших пращурів була традиція у цей день запалювати лампадку, нібито "додаючи в пітьмі доброго світла і прохаючи сонце зійти на землю, спалахнути і відігнати нечисті сили". Погоду 24 грудня також визначали за променями сонця: якщо вони тягнуться вгору, то очікували холодів, а якщо стелились вниз, потрібно було готуватись до хурделиці.

25 грудня відзначається день пам'яті святителя Спиридона чудотворця. Це найхолодніший день грудня — сонцеворот: "Сонце переходить на другий бік". Цей день визначає характер усієї зими. Якщо сонечко на Спиридона — дні на святках (7-19 січня) будуть ясними, а Новий рік буде морозним, а якщо похмуро і на деревах іній — бути Новому року теплим і похмурим. Якщо ніч ясна, зима буде холодна, а літо жарким; якщо ніч темна — зимі бути теплою, а літу — похмурим.

26 грудня вшановується пам'ять святих Євстратія і Авксентія. У народі говорили, що "святий Євстрат сонечку радий". По погоді перших 12-ти днів, наступних за днем Спиридона (25 грудня), судили про погоду кожного із 12-ти місяців наступаючого року. Так 26 грудня відповідає січню, 27 — лютому, 28 — березню і т. д. до Різдва, яке вкаже на погоду у грудні Нового року. Всі ці спостереження ретельно записувались і завдяки їм люди знали, чого очікувати від кожного місяця майбутнього року.

27 грудня вшановується пам'ять святих Фірса, Левкія і Каллініка. У цей час тримається стабільно зимова погода, з усіма характерними для неї явищами: "У грудні мороз наростає, проте день прибуває". У давнину говорили: "Зима ночі урвала, дня притачала". Наші пращури помітили: якщо взимку повітря стає прозорішим, значить потрібно чекати на похолодання.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: