Вхiд на сайт
Авторизацiя

"ПриватБанк" офіційно став державним: Мінфін придбав 100% акцій за одну гривню

"ПриватБанк" офіційно став державним: Мінфін придбав 100% акцій за одну гривню
21 грудня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та Міністерство фінансів України підписали договір про продаж 100% акцій "Приватбанку", повідомляє прес-служба ФГВФО.

"З моменту передачі власником 100% акцій банку є держава в особі Міністерства фінансів України. Такий результат є наслідком скоординованих дій Міністерства фінансів України, Національного банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України, Національного депозитарію, Укргазбанку, Укрексімбанку", - йдеться в повідомленні на офіційній сторінці Фонду в Facebook.

Всі необхідні процедури були проведені протягом 72 годин: сформовані резерви під активні операції, здійснена додаткова емісія акцій і забезпечено їх розміщення, внесено зміни до статуту банку, сформований перехідний баланс, проведено всі необхідні процедури для продажу акцій та зміни власників банку.

"Оскільки капітал "Приватбанку" придбав негативне значення, Фонд гарантування відповідно до Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", продав акції цього банку Міністерству фінансів у повному обсязі за одну гривню", - йдеться в повідомленні.

В цілому, на придбання державою права власності на акції "Приватбанку" минуло два дні з дня, наступного за днем початку процедури виведення банку з ринку.

Як повідомлялося раніше, статутний капітал націоналізованого "Приватбанку" (Дніпро) збільшено на 29 млрд 438,283 млн грн – до 50 млрд 694,751 млн грн. Відповідні дані наведені в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Спочатку Фонд гарантування вкладів фізичних осіб вирішила збільшити статутний капітал Приватбанку на 35,941 млрд грн шляхом приватного розміщення додаткових 128 млн 359,003 тис. акцій існуючої номінальної вартістю 280 грн.

Раніше глава Національного банку України Валерія Гонтарєва оцінювала можливий обсяг додаткової емісії за рахунок конвертації депозитів та інших коштів, пов'язаних з акціонерами банку осіб в 32 млрд грн.

Нагадаємо, 18 грудня уряд націоналізував ПАТ "ПриватБанк". Передбачено, що держава в особі Міністерства фінансів стане власником 100% акцій ПАТ "ПриватБанк" та гарантує безперебійне функціонування цієї установи і збереження коштів клієнтів. Прийняте рішення пояснили необхідністю, оскільки банк перебував у складному становищі. Міжнародні фінансові інститути підтримали це рішення.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: