Вхiд на сайт
Авторизацiя

З 1 січня зарплата зросте вдвічі: як і коли перерахують субсидії

В Україні вже з першого січня наступного року мінімальну зарплату підвищать в два рази – з 1600 до 3200 гривень. В результаті нововведення з бюджету доведеться додатково витратити 28 мільярдів гривень, при цьому 5 мільярдів в Кабміні планують заощадити на субсідіантах – тих, кому субсидію підрахували по мінімальній зарплаті, знижку в наступному році перерахують.

З 1 січня зарплата зросте вдвічі: як і коли перерахують субсидії


При розрахунку субсидії в соціальній службі розраховують обов’язковий платіж для сім’ї. Незалежно від того, скільки використовували ресурсів (в межах соціальної норми), платити доведеться фіксовану суму щомісяця. Дохід на одного члена сім’ї ділять на базовий коефіцієнт 2 і прожитковий мінімум, отриману суму множать на 15%.

Наприклад, загальний дохід сім’ї з чотирьох осіб – вісім тисяч гривень. По дві тисячі на кожного. Відповідно до зазначеної вище формули, можна розрахувати суму обов’язкового платежу: 2000/1399/2 * 15% = 10,72%

З огляду на те, що левова частина українців (за різними оцінками, до 40% платників ЄСВ) декларують мінімальну зарплату незалежно від того, скільки заробляють насправді, рішення про підвищення мінімалки дозволить державі витрачати менше в тому числі і на субсидії.

Наприклад, для сім’ї з трьох осіб, двоє з яких отримують мінімальну зарплату 1600 гривень, обов’язковий платіж складе близько 170 гривень, а для цієї ж сім’ї з новою мінімалкою – 660 гривень. Варто зазначити, що субсидії українцям перерахують тільки в кінці опалювального сезону.

Як повідомлялося, в 2016 році на виплату субсидій незахищеним верствам населення в держбюджеті передбачено близько 40 млрд гривень, на 2017 рік передбачається їх збільшення до 51 млрд.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: