Вхiд на сайт
Авторизацiя

Верховна Рада ухвалила Держбюджет на 2017 рік

Верховна Рада ухвалила Держбюджет на 2017 рік
Народні депутати у середу, 21 грудня, прийняли Державний бюджет на 2017 рік. За відповідний законопроект №5000 проголосували 274 депутати.

Підтримали бюджет 122 депутати Блоку Петра Порошенка, 74 депутати Народного фронту, 5 депутатів з Самопомочі (але більшість фракції утрималося), 18 депутатів Радикальної партії, 24 депутати з Відродження, 13 депутатів з Волі народу, 18 позафракційних депутатів.

Батьківщина разом з Опозиційним блоком не дала жодного голосу «за».

Верховна Рада ухвалила Держбюджет на 2017 рік


Представляючи документ, міністр фінансів України Олександр Данилюк відзначав, що Бюджетний марафон підходить до свого завершення. «Уряд подав бюджет вчасно з дотриманням усіх термінів і процедур, але традиції приймати бюджет вночі біля ялинки виявилися сильнішими, - зазначав міністр. - Але принципи побудови бюджету - це реалістичність, перспективність і прозорість».

«При доопрацюванні законопроекту про держбюджет уряд зберіг пріоритети бюджету - підвищення обороноздатності, підвищення соціальних стандартів, розвиток освіти та охорони здоров'я, підтримка сільського господарства і проектів інфраструктури, підтримка регіональних проектів в рамках курсу на децентралізацію. При цьому ми посилили пріоритети: заклали кошти для підвищення мінімальної зарплати до 3,2 тис грн. Для цього враховані витрати бюджету в обсязі близько 28 млрд грн»,
- сказав міністр.

Зазначимо, що на початку листопада Кабінет міністрів України подав на розгляд Верховної Ради проект державного бюджету на 2017 рік до другого читання. Документ передбачає доходи бюджету на 2017 рік у сумі 721,398 млрд грн, у тому числі доходи загального фонду - 669,409 млрд грн та доходи спеціального фонду - 51,989 млрд грн.

Видатки бюджету на наступний рік передбачено у сумі 790,393 млрд грн, у тому числі видатки загального фонду - 735,378 млрд грн та видатки спеціального фонду - 55,015 млрд грн.

Граничний обсяг дефіциту бюджету визначено у сумі 77,547 млрд грн, у тому числі граничний обсяг дефіциту загального фонду - 62,338 млрд грн та граничний обсяг дефіциту спеціального фонду - 15,208 млрд грн.

У 2017 році прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць пропонується встановити у розмірі з 1 січня 2017 року - 1,544 тис. грн, з 1 травня - 1,624 тис. грн, з 1 грудня - 1,7 тис. грн.

Мінімальну заробітну плату встановлено у 2017 році у місячному розмірі з 1 січня – 3,2 тис. грн, а у погодинному розмірі з 1 січня - 19,34 грн.

Як наголошується, на цю мету в законопроекті передбачені додаткові видатки в обсязі близько 28,3 млрд грн, що дозволить забезпечити виплату підвищеної зарплати працівникам бюджетної сфери.

Також додаткові видатки передбачені на: оплату медичних послуг, що надаватимуться клініками науково-дослідних установ Національної академії медичних наук України - 817,7 млн грн; розроблення та реалізацію державних інвестиційних проектів з урахуванням рішення Міжвідомчої комісії з питань державних інвестиційних проектів – 629,2 млн грн; відновлення видатків для загальнодержавних закладів охорони здоров’я (у т.ч. дитячих та протитуберкульозних санаторіїв), які надають медичну допомогу всім областям України – 477,3 млн грн.

Також на забезпечення діяльності Генеральної прокуратури України передбачається 364 млн гривень; на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами – 209,5 млн грн; придбання медикаментів та обладнання для Інституту серця і Національного інституту раку МОЗ України - 60 млн грн; здійснення заходів у галузі культури – 15,8 млн грн.

Крім того, додатково видатки передбачені на: відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань - 500 млн гривень; придбання пожежної техніки - 200 млн грн; придбання обладнання для проведення митного контролю - 300 млн грн; підготовку кваліфікованих робітників за професіями загальнодержавного значення – 167 млн грн.

Варто зазначити, що бюджетний комітет Верховної Ради працював над остаточним варіантом головного фінансового документа країни майже до 4 ранку. Тільки після цього депутатам роздали проект бюджету для ознайомлення, але деякі з них заявляли, що документ роздали не в повному вигляді і вони не мали можливості дізнатися, за що вони голосують.

Своєю чергою, спікер ВР Андрій Парубій наголосив, що це проект бюджету, який приймався в першому читанні, а всі пропозиції від депутатів по документу були враховані на засіданні бюджетного комітету.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: