Вхiд на сайт
Авторизацiя

5 міфів про сніданок, які вас здивують

Чи дійсно сніданок впливає на втрату ваги, енергійність і апетит протягом дня? Ви здивуєтесь, але в більшості такі заслуги сніданку – значно перебільшені.

5 міфів про сніданок, які вас здивують


Для декого перший прийом їжі – це батончик, перехоплений по дорозі на роботу, для іншого – повноцінний сніданок з омлетом і кавою, а дехто взагалі утримується від їжі в ранкові години. І справа не лише в смаках, адже навколо сніданку вже давно з'явилося багато міфів.

Міф: Сніданок допомагає схуднути

Насправді: Жування вранці не має прямого впливу на втрату ваги

5 міфів про сніданок, які вас здивують


Останні дослідження доводять, що не має значення коли людина снідає – одразу після пробудження чи через декілька годин.

Наявність або відсутність сніданку не є ключовим фактором у втраті ваги. Більше значення має його склад. Тому, якщо ви хочете схуднути, недостатньо просто почати снідати. Краще зосередити увагу на тому, що ви їсте і наскільки регулярно.

Міф: Не варто їсти каші швидкого приготування

Насправді: Уникати потрібно надлишку цукру в складі таких каш

5 міфів про сніданок, які вас здивують


Більшість каш швидкого приготування в індивідуальних упаковках містять багато цукру. Однак це не скасовує корисного впливу злаків на рівень холестерину, функції травної системи і підтримку нормальної ваги.

Для того щоб каша пішла вам на користь, звертайте увагу на склад злакової суміші і розраховуйте розмір порції, виходячи з її калорійності.

Міф: Сніданок необхідний для ранкового тренування

Насправді: Їжа дає сили, але не строго необхідною для тренування

5 міфів про сніданок, які вас здивують


В цілому ранковий прийом їжі, швидше за все, допоможе вам на тренуванні. Однак якщо фізичне навантаження не високе, то ви можете пропустити сніданок.

Міф: Перекус з ранку допоможе їсти менше протягом дня

Насправді: Сніданок не гарантує, що ви споживете менше калорій за день

5 міфів про сніданок, які вас здивують


Як показали дослідження, сніданок – особливо з високим вмістом білку – збільшує рівень дофаміну, який відповідає за відчуття задоволеності. Однак це не гарантує, що ви не будете переїдати протягом дня. Проте посприяє підтримці нормального рівня цукру в крові.

Міф: Сніданок – найважливіший прийом їжі

Насправді: Важливо харчування протягом всього дня

5 міфів про сніданок, які вас здивують


Як уже було відзначено вище, якщо ви хочете схуднути, то неважливо, скільки разів ви їсте – два або шість. Важливо кількість споживаних за день калорій. Але в той же час це не привід відмовлятися від сніданку зовсім. Ранковий прийом їжі в цілому сприяє більш збалансованому харчуванню.

Кращі варіанти для ранкового прийому їжі – злаки і фрукти, а також молоко, йогурт і яйця.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: