Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні хочуть по-новому відключати світло

Українці, які мають борги за електроенергію, можуть розслабитися. У Верховній Раді з’явився законопроект №5532, що пропонує значно пом’якшити санкції для злісних неплатників.

В Україні хочуть по-новому відключати світло


Зокрема, якщо документ ухвалять, відключати світло їм будуть лише через три місяці несплат, причому, якщо ті попередньо не потурбуються про складання графіка погашення боргів. На зимовий час і зовсім хочуть ввести мораторій на відключення, зокрема, для соціально незахищених та малозабезпечених громадян.

У пояснювальній записці до законопроекту настільки лояльне ставлення до боржників пояснюється просто: потреба в електроенергії є базовою для сучасного українця, тому позбавлення цього блага є не чим іншим, як порушенням статті Цивільного кодексу про право громадян на безпечні умови життя.

Автор документа – народний депутат Юрій Бублик (БПП) не вважає, що енергетичні компанії сильно втратять, якщо погодяться потерпіти з грошима, адже борги не списуються, більш того, на них, як і раніше, буде нараховуватися пеня. Отже в підсумку постачальники світла отримають ще більше.

Пропозиція ж заборонити відключення взимку взагалі в європейському тренді (така норма існує, зокрема, у Франції та Великобританії, а в Італії світло не обрізають тим, хто заборгував до 30 євро), стверджує автор.

Втім, невідомо, чи не послужить ця поступка приводом і далі нарощувати борги навіть для українців, які, в принципі, в змозі платити. У жовтні “Київенерго” повідомило, що борги населення за електроенергію зросли з 198 млн до 244 млн грн.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: