Вхiд на сайт
Авторизацiя

Яким насправді має бути смак кави – відповідь експерта

Яким насправді має бути смак кави – відповідь експертаЧасом смакові дефекти кави стають настільки звичними, що люди вже навіть не розуміють, яким насправді має бути смак кави.

Президент Specialty Coffee Association of Ukraine, міжнародний суддя Cup of excellence Роман Пономарьов розповів у своєму блозі для ТСН, яким насправді має бути смак кави.

За його словами, є дві причини, які призводять до спотворення самку кави.

Перший – коли смак зіпсували ненавмисно. Так, кава могла залежатися на складі, висохти, також могли змішали різні врожаї, погано обсмажити тощо.

Другий, пов'язаний з тим, що наш мозок запам'ятовує смаки і дає нам визначення конкретного смаку в майбутньому. Тому важливо набирати "смаковий досвід".

Читайте також: 10 маловідомих фактів про каву

"У Європі ми звикли пити гірку каву. Справа в тому, що до 90-х років вирощування кави і способи її продажів були обмеженими. Єдиним способом приховати смакові дефекти було сильне, дуже темне обжарювання, яке не залишає нічого в смаку, крім гіркоти", – пояснив експерт.

За його словами, у смаку поганої кави ви знайдете дефекти сирого дерева, плісняві аромати, аромат сирих горіхів, смак трави, не високу солодкість, відсутність кислотності та відчуття, що подразнюють горло.

А от у справжньої смачної кави ви відчуєте шоколад, абрикос, чорнослив, лайм, карамель, манго, і солодкий післясмак, в якому буде баланс гіркого, солодкого і трохи кислуватого смаку.

Пономарьов наголосив, що усі ці смаки і аромати можна відчути, як в гарячому, так і в холодному стані кави.

Також він додав, що все більше світових і українських кавових компаній використовують нові види кави, нові способи обсмажування для того, щоб удосконалити смак.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: