Вхiд на сайт
Авторизацiя

7 простих способів заощадити на опаленні (Інфографіка)

Незважаючи на те, що тарифи на житлово-комунальні послуги стрімко злетіли, українці мають шанс економити на “комуналці” з допомогою семи простих кроків, які не вимагають додаткових витрат.

7 простих способів заощадити на опаленні (Інфографіка)


Зокрема, для того, щоб зменшити рахунки за ЖКП, експерти рекомендують дотримуватися такого алгоритму дій:

1) Зашторюйте вікна на ніч. Це дозволить заощадити до 2% тепла.

2) Ущільніть вікна, адже навіть відносно нові металопластикові вікна досить часто пропускають холодне повітря. Цей спосіб заощадить близько 15% тепла.

3) Закривайте міжкімнатні двері. Такий спосіб заощаджує до 5% тепла в кімнаті, адже чим менша опалювальна площа, тим швидше вона нагрівається.

4) Радіатори темного кольору можуть заощадити до 8% тепла в квартирі.

5) Радіатори повинні бути відкриті і чисті. Не ставте біля радіаторів меблі, а штори піднімайте або укладайте на підвіконня. Цей спосіб заощадить 5% тепла.

6) Можна власноруч облаштувати тепловий екран за радіатором. Для цього знадобиться світловідбиваюча фольга, або спеціальна ізоляція. Таким чином вам вдасться заощадити до 3% тепла.

7) Також не варто забувати про теплий під’їзд, який дозволить заощадити ще 8% тепла. Для цього необхідно закривати вікна і двері у під’їзді.

7 простих способів заощадити на опаленні (Інфографіка)


Таким чином, виконання перерахованих вище кроків дозволить зберегти до 46% тепла в будинку.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: