Вхiд на сайт
Авторизацiя

На українців чекає різка зміна погоди: прогноз синоптиків на тиждень

На початку наступного тижня, згідно з прогнозом Укргідрометцетрі, очікується різке похолодання. При цьому опади очікуються практично на всій території країни

На українців чекає різка зміна погоди: прогноз синоптиків на тиждень


В Україні на вихідних очікується дощова і відносно тепла погода. У неділю – незначне похолодання на півночі, при цьому температура повітря опуститься до двох градусів нижче нуля. Наступного тижня, як прогнозують в Укргідрометцентрі, очікується різке похолодання і снігопади. Сайт "Сегодня.uа" з'ясував, яку погоду варто очікувати українцям у найближчі кілька днів.

10 грудня на більшій частині території України температура повітря буде коливатися в межах 2-5 градусів тепла. Відносно тепла погода у цей день очікується на півдні – тут повітря вдень прогріється до 5-8 градусів вище нуля. Сильні дощі очікуються на сході, півночі, в центрі та на заході України. Хмарна погода очікується в Херсонській, Миколаївській, Одеській, а також Івано-Франківській, Закарпатській та Чернівецькій областях. У неділю незначно похолодає на півночі і сході, вдень очікується невеликий мороз – до двох градусів нижче нуля. При цьому на всій території України, крім півдня, пройдуть дощі, а на півночі та сході – дощі з мокрим снігом.

На українців чекає різка зміна погоди: прогноз синоптиків на тиждень

У понеділок, 12 грудня, в Україні очікується різке похолодання. На півночі вдень температура повітря, згідно з прогнозом Укргідрометцентру, опуститься до шести-семи градусів нижче нуля, на решті території країни температура буде коливатися від двох градусів тепла до двох градусів морозу. У той же час на півдні країни температура коливатиметься в межах чотирьох-шести градусів тепла, очікується хмарна погода. На решті території країни пройде дощ з мокрим снігом.

На українців чекає різка зміна погоди: прогноз синоптиків на тиждень

У вівторок, 13 грудня, в Україні очікується сніжна і морозна погода. Так, у Києві прогнозують невеликий сніг, температура повітря буде коливатися в межах чотирьох-шести градусів морозу. На півночі температура повітря опуститься до восьми градусів морозу. На півночі температура повітря в цей день коливатиметься в межах 11-13 градусів нижче нуля, на півдні температура опуститься до шести градусів морозу. У центрі і на заході України 13 грудня очікуються морози до 4-6 градусів. При цьому жителів західної частини країни очікує хмарна погода, а на решті території – снігопад.

На українців чекає різка зміна погоди: прогноз синоптиків на тиждень

Народний прогноз погоди


10 грудня вшановується пам'ять святого Романа, який мав дар зцілення тілесних недуг і жив у затворі. Єдиним провісником погоди в цей день для наших предків служив заєць. Якщо шкіра зайця була вкрита плямами, зиму в наступному році слід чекати м'яку. У цей час у лосів відпадають старі роги. А риба лягає у зимувальні ями, на дно.

11 грудня вшановується пам'ять трьох святих — Василя, Стефана, Григорія. Наші предки цього дня судили про майбутнє літо: якщо сухо і холодно у цей день — бути літу спекотним, а якщо день теплим буде — літо буде холодним. Також звертали увагу на сніг: якщо він випав цієї ночі, то лежатиме, а якщо вдень — не затримається. У давнину була традиція 11 грудня слухати воду в криницях: якщо чути плескіт, значить і гроші будуть водитися.

12 грудня відзначається день пам'яті святого Парамона. У народі цей день називався "Задуй поли або Засніжи доли", оскільки для цього дня характерні сильні морози і сніг: "З Парамона земля кам'яніє, річка холоне". Якщо цього дня снігу багато випаде, то провиє заметіль ще сім днів. А якщо снігові пластівці стали великими, значить відлига буде.

13 грудня вшановується пам'ять святого апостола Андрія Первозванного. Андрій Первозванний вважається покровителем морського мистецтва, оскільки перед тим як стати апостолом, був рибалкою. Наші пращури продовжували на Андрія "слухати" воду. Якщо у криниці тихо — хороша зима буде; а якщо шумить — потрібно готуватись до морозів, бур і хуртовин.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: