Вхiд на сайт
Авторизацiя

Порошенко звернувся до українців

Порошенко звернувся до українцівПрезидент України Петро Порошенко звернувся до громадян країни з нагоди Міжнародного дня прав людини. Слова глави держави наводить його прес-служба.

"Шановні співвітчизники!

Сьогодні Україна разом з усіма вільними націями світу відзначає Міжнародний день прав людини.

У цей день 68 років тому Генеральною асамблеєю ООН була прийнята Загальна декларація прав людини, яка стала символом віри і надії мільйонів людей на гідне життя, краще майбутнє і чесний і справедливий світ.

Україна неодноразово брала активну участь в підготовці і прийнятті багатьох пактів, резолюцій, конвенцій і договорів з прав і свобод людини.

Права людини і громадянина в Україні є однією з найважливіших суспільних цінностей. Тому Основний Закон нашої держави увібрав в себе фундаментальні положення цієї Декларації.

В умовах російської агресії проти України проблема захисту прав і свобод людини є особливо гострою. І в цьому питанні наша держава підтримує весь цивілізований світ.

Нещодавно під час голосування на засіданні Третього комітету Генеральної Асамблеї ООН прийнята резолюція "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь (Україна)".

Розраховую, що Генеральна Асамблея ООН підтримає цей документ і засудить порушення прав людини, дискримінаційні заходи і практику з боку російської окупаційної влади щодо мешканців анексованого Криму, в тому числі кримських татар, а також українців і осіб, що належать до інших етнічних і релігійних груп.

Україна докладає максимум зусиль, щоб українські політв'язні, які в Росії безпідставно кинуті за ґрати, повернулися на рідну землю.

Я щиро вдячний нашим міжнародним партнерам, особливо Європейського Союзу, які підтримують Україну щодо вимог до Російської Федерації щодо якнайшвидшого звільнення українських заручників, що утримуються на окупованих територіях і в російських в'язницях.

Як президент України і надалі робитиму все можливе, щоб основне право наших громадян на свободу було повністю захищено.

У минулому році мною була затверджена Національна стратегія в області прав людини. Головною особливістю, а також цінністю цього документа є те, що він розроблявся органами влади з активним залученням вчених, уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, представників громадських об'єднань та міжнародних організацій.

Зараз уряд, який відповідальний поставилося до розробки і затвердження ефективного Плану дій щодо реалізації Стратегії на основі інклюзивного та демократичного процесу за участю всіх сегментів українського суспільства, докладає зусиль по його реалізації.

Сьогодні я також дякую українським правозахисним організаціям, які постійно здійснюють громадський моніторинг імплементації цього важливого для України документа і одночасно беруть активну участь в практичному втіленні його положень в життя.

Переконаний, що спільними зусиллями ми подолаємо всі труднощі на шляху розвитку вільної, демократичної і європейської країни. Забезпечення і захист прав людини і громадянина завжди будуть залишатися безумовним пріоритетом української влади.

Бажаю всім вам, дорогі співвітчизники, нових звершень в ім'я процвітання рідної країни, зміцнення демократії та забезпечення успішного і мирного розвитку нашої держави.

Слава Україні! ", – заявив президент.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: