Вхiд на сайт
Авторизацiя

В унікальний дитячий будинок на Закарпатті завітали незвичайні гості (ФОТО)

В унікальний дитячий будинок на Закарпатті завітали незвичайні гості (ФОТО)


Дитячий будинок милосердя «Добрий самаритянин», що розташований у с. Велика Добронь Ужгородського району, став першим недержавним дитячим будинком на території країн СНД.

Заклад був заснований нідерландською благодійною організацією «Фонд допомоги Східній Європі» (нід. Stichting Hulp Oost-Europa). У березні 1995 року була зведена будівля і 1 грудня 1995 дитячий будинок був офіційно відкритий і переданий Закарпатській реформатській церкві, якій він з того часу належить.

Вихованці притулку, а їх на сьогодні у будинку близько 50-ти, це діти з важкими захворюваннями, діти-сироти, напівсироти або діти, що перебувають у складному соціальному середовищі. На сьогодні заклад має розвинуту інфраструктуру: на території в 9 гектарів розміщується ферма, фруктовий сад, теплиці, пасіка, конюшня, пекарня, рибний ставок, діє швацька майстерня та майстерня з ремонту інвалідних візків.

В унікальний дитячий будинок на Закарпатті завітали незвичайні гості (ФОТО)До Дня Мікулаша (угорського Миколая) цей незвичайний заклад відвідали представники Фундації україно-угорського регіонального розвитку молоді на чолі з заступником голови Юрієм Мочарко. У костюмах казкових героїв молодь привітала дітей зі святом:

«Новорічно-різдвяні свята - це казковий час, коли здійснюються бажання та усі найкращі сподівання. Дітки по-особливому чекають та готуються до цих днів і саме тому ми вирішили завітати туди, де свято потрібно найбільше. Запрошуємо небайдужих закарпатців приєднатися до такої ініціативи – ваше добро обов’язково повернеться вам сторицею», - каже Юрій.

Відтак гості окрім святкового дійства привітали вихованців закладу й подарунками.

В унікальний дитячий будинок на Закарпатті завітали незвичайні гості (ФОТО)



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: