Вхiд на сайт
Авторизацiя

Як зрозуміти, що ви захворіли на грип

Сезон грипу вже в самому розпалі. Цього року епідеміологи обіцяють пік сезону в кінці грудня, потім тимчасове затишшя, і нову хвилю захворюваності вже відразу після новорічних свят.

Як зрозуміти, що ви захворіли на грип


Як зрозуміти, що вас торкнувся саме грип, якщо ви раптом відчули себе погано? Визначити допоможуть сім вірних ознак грипу.

Ознака перша: Раптовість

На відміну від звичайної застуди, яка починається мляво і наростає з кожним днем, грип завжди починається різко і гостро. Аж до того, що пацієнт може назвати точний час, коли відчув себе погано.

Ознака друга: Температура

При застуді температура підвищується плавно і зазвичай вище 38,5 градусів не піднімається. Але при грипі температура підскакує протягом кількох годин до 30-40 градусів. При цьому знизити її до нормальної позначки відразу навряд чи вийде.

Ознака третя: Біль у м'язах

Вірус грипу провокує інтоксикацію в організмі і призводить до болів в м'язах, ломоти, а також сильного ознобу, від якого не рятує навіть товста ковдра. Крім того, постійно мучить різкий біль в скронях, в очах (при обертанні очних яблук) і виникає світлобоязнь.

Ознака четверта: Відсутність нежиті

Раптова і постійна закладеність і коли ніс "тече" характерні для застуди. При грипі же нежиті практично не буває. Якщо цей симптом і з'являється, то тільки через кілька днів, і то – не дуже рясно.

Ознака п'ята: Біль у горлі і виснажливий кашель

При грипі горло червоніє і виникає набряк слизових. Через добу з'являється виснажливий кашель і біль в грудній клітці. При цьому кашель може досить швидко (протягом 3 днів перейти в бронхіт або запалення легенів). У разі ж, якщо це просто застуда або інші ГВРІ, після болю в горлі з'являється сухий "гавкаючий" кашель і біль при ковтанні.

Ознака шоста: Блювота і розлад

Унаслідок все тієї ж інтоксикації при грипі часто виникає нудота, блювота і діарея. При інших ГРВІ подібні симптоми трапляються вкрай рідко.

Ознака сьома: Перебіг хвороби

Гострий період грипу затягується до чотирьох днів, а повне одужання настає приблизно на 7-10 день незалежно, чи приймали ви противірусні препарати чи ні. Але при цьому, навіть якщо температури вже немає, вас все одно буде продовжувати мучити безсоння, дратівливість, млявість і перепади настрою.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: