Вхiд на сайт
Авторизацiя

Будьте обережні: експерти розповіли шокуючі подробиці підробки молочних продуктів (ВІДЕО)

Кожен третій продукт з молока в Україні не відповідає знаку якості. Такі результати дослідження громадського контролю захисту прав споживачів.

Будьте обережні: експерти розповіли шокуючі подробиці підробки молочних продуктів (ВІДЕО)


Вони перевірили 120 зразків продукції. Крім дешевих замінників, деякі виробники активно додають барвники та консерванти, про що на упаковці, звичайно, нема жодного слова.

Найчастіше підроблюють вершкове масло. Невідомі жири знайшли у 25 різних зразках, а це більшість з усього перевіреного продукту. Є й такі екземпляри, де у складі взагалі немає ні вершків, ні молока. І воно навіть ні на спред, ні на маргарин не схоже.

Фальсифікатори з легкістю продають підроблене масло, маскуючи його під знайомі людям бренди. Використовують дуже схожі упаковки, які майже неможливо відрізнити від справжніх.

На другому місці за підробкою – сметана, а за нею молоко, передає "24 Канал".

Але за неякісну продукцію ніхто не несе відповідальність. Результати після кожної перевірки громадські організації відправляють в антимонопольний комітет та Держспоживслужбу. Проте звідти відповідають лише відписками.

Жорсткі штрафи та кримінальна відповідальність – тільки так можна боротися з підробками на полицях магазинів, переконані експерти. А поки питання не вирішать на державному рівні українці не можуть бути впевнені в якості молочної продукції.




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: