Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні хочуть підвищити оподаткування посилок

Українські торговці нарощують продажі в 2016 р.

В Україні хочуть підвищити оподаткування посилок


“Більшість ритейлерів говорять про зростання продажів в середньому на 20%. Однак з прибутками не так вже й добре”, – розповів на Retail & Development Business Summit 2016 президент групи компаній MTI Володимир Цой.

Йдеться про офіційні прибутки після сплати податків.

“Половина роздробу працює через фізосіб-підприємців (ФОП). Так, все легально. Але якщо ми хочемо працювати як в Європі, то повинні платити податки на рівних і підвищувати капіталізацію”, – зазначив Цой.

Крім того, рітейлери говорять про необхідність відпрацювання правил роботи для компаній, що працюють в сегменті інтернет-торгівлі.

“Кожний поважний рітейлер сьогодні має свій магазин, це світова тенденція, Україна не виняток. У деяких сегментах, наприклад, IT-бренди, ми навіть випереджаємо інші країни з продажу в Мережі”, – зазначив Цой.

Він вважає, що цей сегмент страждає найбільше від транскордонної торгівлі. Адже посилку з іноземного інтернет-магазину вартістю до 150 євро можна отримати без мита і ПДВ.

“Якщо враховувати націнку магазину – до 15%, то ми отримаємо близько 220 євро. Це та ціна, в яку вкладається будь-який гаджет”, – говорить Цой.

Таким чином, прибуток від купівельної активності наших громадян отримують зовсім не в Україні.

“Не варто недооцінювати обсяг ринку інтернет-торгівлі. У минулому році українці отримали близько 30 млн посилок з-за кордону, в цьому очікується – 50 млн. Причому 80% доставок – це товари, які продаються в магазинах”, – зауважив Цой.

Експерт пропонує знизити ціну безмитної посилки до 22 євро.

“Якщо ми йдемо в Європу, то і повинні працювати за їхніми правилами. А ЄС дуже жорстко захищає свій ринок від транскордонної торгівлі, обмежуючи її тими ж 22 євро”, – сказав Цой. І запевнив, що при зниженні потоку посилок з-за кордону логісти побачать сплеск внутрішнього посилкового потоку.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: