Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні змінюють правила автомобільних пасажироперевезень

В Україні змінюють правила автомобільних пасажироперевезень


Міністерство інфраструктури України виступило з ініціативою привести у відповідність зі стандартами ЄС нормативно-правову базу, яка регулює ринок пасажирських автомобільних перевезень.

Ринок пассажіоперевозок також очікує лібералізація і дерегуляція, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Пропозиції міністерства викладені в проекті постанови Кабінету міністрів «Про внесення змін до порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування», текст якого оприлюднено на веб-сайті Мінінфраструктури для громадського обговорення.

Згідно з пояснювальною запискою до документу в рамках реформування пропонується створення двох варіантів організації перевезень. Перший з них передбачає, що автоперевізник самостійно вибирає маршрут перевезення, бере на себе всі ризики, пов'язані з рентабельністю і організацією функціонування цього маршруту, і отримує дозвіл шляхом подачі комплекту документів відповідного організатору по встановленим вимогам («комерційні перевезення»).

Інший варіант передбачає можливість відкриття маршруту з ініціативи організатора як «громадських пасажирських перевезень». При цьому організатор перевезень (компетентний орган або компетентні місцеві органи) виступає ініціатором і пропонує об'єкти конкурсу, визначає додаткові умови конкурсу (ціна на квиток, вимоги до транспортних засобів, графіки руху та ін.) і умови договору щодо компенсації соціальних перевезень, проводить такі конкурси і підписує договори з переможцями конкурсів.


На думку авторів документа, прийняття постанови сприятиме лібералізації пасажирських перевезень, створить належні умови для їх організації, спростить систему допуску до ринку, забезпечить розвиток адміністративно-територіальних одиниць, збільшить кількість робочих місць і належну організацію пасажирських автосполучення.

Відповідні зміни пропонується внести також до правил надання послуг пасажирського автотранспорту.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: