Вхiд на сайт
Авторизацiя

До уваги закарпатців: як оподатковується майно, що надається в оренду

Фахівці Головного управління ДФС у Закарпатській області зазначають, що надання в оренду власного майна є додатковим джерелом доходу.

До уваги закарпатців: як оподатковується майно, що надається в оренду


Надання в оренду власного нерухомого майна може здійснюватись фізичними особами як у межах підприємницької діяльності, так і без реєстрації орендодавця фізичною особою – підприємцем.

Особливості нарахування та оподаткування доходів від надання в оренду рухомого та нерухомого майна визначає Стаття 170, 172 Податкового кодексу.

Таким чином, орендодавцю, який здає квартиру фізичним особам і не є підприємцем, кожного кварталу протягом 40 днів після його закінчення необхідно нарахувати та сплатити податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18% – у 2016 році (у 2015році – 15%, при перевищенні десятикратного розміру мінімальної заробітної плати – 20% ) та військовий збір за ставкою 1,5% із суми отриманого доходу.

Зауважимо, що сума отриманого доходу, сплаченого протягом року податку та нарахованого податкового зобов’язання за результатами такого року, відображається орендодавцем у річній податковій декларації. Така декларація подається до 1 травня року, що настає за звітним, до податкової інспекції за податковою адресою платника податку, повідомляє ДФС у Закарпатській області.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: