Вхiд на сайт
Авторизацiя

Українцям назвали небезпечні ліки від застуди

Міністерство охорони здоров'я України офіційно визнало неефективними або навіть шкідливими дев'ять типів препаратів, які часто призначаються для лікування ГРВІ, зокрема, антибіотики, противірусні препарати і сиропи від кашлю.

Українцям назвали небезпечні ліки від застуди


Про це йдеться в офіційному документі, опублікованому на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Згідно з документом, Міністерство охорони здоров'я не рекомендує для лікування ГРВІ антибіотики, противірусні препарати (крім озельтамівіру і занамівіру за показаннями) і інтерферони (їхня ефективність порівнянна з ефектом плацебо).

Імуномодулятори та сиропи від кашлю можуть бути шкідливими (сиропи особливо не рекомендовані дітям у віці до 4 років). Також МОЗ не рекомендує антигістамінні, вітаміни і рослинні препарати при ГРВІ, оскільки їхня ефективність не доведена.

У документі згадані і "комбіновані ліки від застуди". Вони заборонені для лікування дітей молодшого віку, проте можуть полегшити симптоми ГРВІ у дорослих.

Крім того, МОЗ закликав керівників медичних установ взяти під контроль призначення ліків при ГРВІ, порекомендував проводити просвітницьку роботу з лікарями - щодо неефективності застосування цих груп препаратів у дітей, а також із пацієнтами - щодо неприпустимості самолікування.

Відомий лікар Євген Комаровський на своїй сторінці у Facebook привітав ухвалення цього документа. Зокрема, він написав:

"Звертаю увагу, що лікар, який при діагнозі ГРВІ призначив вам чи вашій дитині щось із перерахованого вище, це людина, у якої свій особливий шлях у медицині, відмінний від шляху цивілізованого і такий, що суперечить вказівкам МОЗ".

Українцям назвали небезпечні ліки від застуди


Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (1)
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: