Вхiд на сайт
Авторизацiя

5 причин відмовитися від соцмереж

Соціальні мережі ставлять під загрозу велику кількість особистісних якостей і знижують цінність роботи.
5 причин відмовитися від соцмереж

Такого висновку досяг американський вчений Кел Ньюпорт у статті на New York Times.

Соцмережі знецінюють працю

У капіталістичній економіці ринок віддає належне тому, що є рідкісним і цінним ресурсом. Соціальні медіа жодним чином не є тим або іншим. Будь-який 16-річний підліток зі смартфоном може вигадати хештег або перепостити вірусну статтю.

Соцмережі не дадуть вам нормально будувати кар’єру

Професійний успіх – це важка праця, але досягти його нескладно. Основою, майже без винятку, служить відточування своєї майстерності, і потім застосування її на користь людям. Якщо поступати згідно цьому, все інше станеться саме по собі, незалежно від кількості фоловерів у вас в Instagram.

Соцмережі не потрібні, щоб отримати величезну кількість зв’язків


Цікаві можливості і корисні зв’язки – не така рідкість, як припускають євангелісти соціальних мереж. У моєму власному професійному житті я вдосконалювався як вчений і письменник, і протягом цього процесу отримував все більш цікаві можливості, з часом їх стало більше, ніж мені було потрібно. На моєму сайті зараз налаштовані фільтри, які зменшують, а не збільшують кількість пропозицій та подань.

Соцмережі не дають сконцентруватися


Уявіть, що ви можете концентруватися на складних завданнях, не відволікаючись – ця здатність стає дедалі важливішою у світі з економікою, що розвивається. Соціальні медіа послаблюють цю здатність, адже вони створені, аби прив’язувати до себе. Чим більше ви використовуєте соціальні медіа саме так, як вважають за потрібне їх розробники – тобто постійно, і в робочий час, тим більше ваш розум навчається реагувати тільки на швидкі стимули при найменшій ознаці нудьги.

Соцмережі це не серйозний сервіс

Більшість соціальних мереж найпростіше описати як збіговисько примітивних розважальних сервісів, які зараз дуже успішні. Читати їх весело і забавно, але ви обманюєте себе, якщо думаєте, що пости у Twitter або лайки – це продуктивний спосіб витрачати час.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: