Вхiд на сайт
Авторизацiя

В грудні зміняться ціни на алкоголь

У сьогоднішньому номері газети «Урядовий кур’єр» опубліковано постанову КМУ від 9 листопада 2016 року №828 щодо змін розміру мінімальних оптово-роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв. Таким чином Постанова КМУ набирає чинності через 10 днів з дня її опублікування.

В грудні зміняться ціни на алкоголь


Відтак вказаною Постановою здійснено коригування мінімальних цін на алкогольні напої. Зокрема, розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін, залежно від коду виробів, підвищено:

- на горілку та лікеро-горілчані вироби на 27,1-27,86%;
- віскі, ром та джин – на 37-63%;
- коньяк (бренді) – на 24-27%;
- вина – на 22,2-55,6 %.

До прикладу, мінімальну роздрібну ціну за пляшку горілки 0,5 літра вмістом спирту 40% підвищено з 54,90 до 69,78 гривень, або на 27,1%.

Радимо звернути увагу, що мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни під час реалізації (продажу) горілки та лікеро-горілчаних виробів, інших зброджених напоїв, суміші із зброджених напоїв та суміші зброджених напоїв з безалкогольними напоями, коньяку (бренді) три зірочки, коньяку (бренді) чотири зірочки, коньяку (бренді) п’ять зірочок, бренді ординарного, горілки виноградної та інших спиртових дистилятів і спиртних напоїв різного вмісту спирту в тарі різної місткості визначаються як добуток відповідних затверджених мінімальних цін, міцності за об’ємом (у відсотках) і місткості тари (у літрах), поділений на 100 відсотків.

Мінімальна роздрібна ціна на вина у тарі місткістю менше ніж 1 літр розраховується як добуток затвердженої мінімальної ціни та місткості тари, поділений на 0,7.

Мінімальна роздрібна ціна на вина у тарі місткістю 1 літр та більше 1 літра розраховується як добуток затвердженої мінімальної ціни та місткості тари, інформує ДФС у Закарпатській області.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: