Вхiд на сайт
Авторизацiя

Майже 2,7 мільйона гривень із бюджету Ужгорода спрямували на забезпечення безкоштовними ліками

В Ужгороді розроблені і діють програми, за якими забезпечують ліками учасників бойових дій, прирівняних до них категорій та хворих, котрі потребують постійного вживання медичних препаратів.

Майже 2,7 мільйона гривень із бюджету Ужгорода спрямували на забезпечення безкоштовними ліками


Як узагальнив міський голова Богдан Андріїв, зокрема, на лікування ветеранів, інвалідів Другої світової війни, прирівняних до них категорій, у тому числі учасників АТО, з міського бюджету виділено 306,5 тисяч гривень. Про це повідомила прес-служба міської ради.

На забезпечення пожиттєвої терапії хворих-інвалідів ендокринного профілю виділено 35 тисяч 450 гривень. Для тих, хто проходить процедури гемодіалізу та реципієнтів ниркових трансплантантів – загалом 981 тисяч 415 гривень (спочатку 693 150 гривень, згодом, у зв'язку з підвищенням цін на препарати, додатково виділили 288 тисяч 265 гривень).

На придбання таблетованих цукрознижуючих препаратів для дорослих хворих на цукровий діабет, профілактики, діагностики та лікування цієї хвороби в ужгородців виділено вже 880 тисяч 134 гривні (спочатку виділили 296 тисяч 965 гривень, однак через підвищення цін на цукрознижуючі препарати та щоб забезпечити всіх потребуючих, з міського бюджету додатково виділили 505 тисяч гривень). Крім того, на жовтневій сесії міськради для забезпечення хворих на цукровий діабет дітей, яким встановлені інсулінові помпи, спрямували 38 тисяч 169 гривень та перерозподілили кошти для міської дитячої клінічної лікарні для закупівлі тест-смужок на суму 40 тисяч гривень).

Щоб полегшити страждання онкохворих загалом виділено 320 тисяч 440 гривень для закупівлі наркотичних препаратів для знеболення. Нещодавно на сесії міськради прийняли вже на наступний, 2017 рік, Програму профілактики, діагностики та лікування злоякісних новоутворень, фінансування якої передбачає 773,8 тис. грн.

На гепатопротектори, антибіотики та вітаміни для хворих на туберкульоз спрямовано цього року загалом 145 тисяч гривень.

За рецептами медиків необхідні препарати видають у КП "Лікарняна аптека" в Ужгородській міській центральній клінічній лікарні, а також у її філії в міській поліклініці.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: