Вхiд на сайт
Авторизацiя

Генпрокуратура допитає Москаля про злочини під час Революції гідності (ДОКУМЕНТ)

Генпрокуратура допитає Москаля про злочини під час Революції гідності  (ДОКУМЕНТ)
Очільник Закарпаття отримав повістку від Генеральної прокуратури України. Зустріч призначено на 5 грудня 2016 року.

– У зв’язку з цим мені незрозумілі претензії, які висловлює на мою адресу керівник департаменту розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, – заявляє голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. – Пан Горбатюк щодня з’являється на телебаченні, ходить з одного телеканалу на інший і говорить, що все пропало, бо нема Москаля. То в мене питання – а коли він займається власне розслідуванням? Де результати кримінальних проваджень щодо найбрутальніших злочинів в Україні періоду Революції гідності? Кого затримали? Кому нарешті оголосили судовий вирок? Адже минуло вже три роки з тих трагічних подій!

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради (ТСК), яку я очолював, будучи народним депутатом, ще в квітні 2014р. передала в Генпрокуратуру свої матеріали. Результати роботи ТСК були розбиті на 24 епізоди, по 22-х є чіткі висновки, а по 2-х ми не знайшли доказів, чи був склад злочину. Є епізоди дуже прості для розслідування, їх може довести до суду навіть першокурсник юридичного факультету. Наприклад, по зупинці станцій метрополітену 18 січня 2014р. Київське метро за всю історію зупиняли двічі – вперше під час війни, а вдруге під час Революції гідності. Надаю нижче відповідний звіт ТСК – по ньому давно мали бути засуджені винні, а насправді досі нічого не зроблено. То напевно треба взятися нарешті за роботу, а не ходити на телеканали й казати, що не прийшов Москаль, тому слідство зупинилося.

Мене викликають на допит щодо підпалу Будинку профспілок 19 лютого 2014р. Детальний звіт по цьому злочину ТСК направила в ГПУ ще 15 травня 2014р. (сам документ подано нижче). Там усе чітко розписано, наведені конкретні прізвища силовиків, котрі на час передачі звіту ТСК в Генпрокуратуру ще знаходилися в Україні. І кого з них затримали й засудили? Нікого! Доповідаю пану Горбатюку, що я на відміну від нього особисто був на Майдані з початку й до кінця, профспілки не палив, сам ледве врятувався звідти 19 лютого. А спалений будинок досі стоїть у центрі Києва, як символ бездіяльності слідства. 5 грудня я приїду на допит, але прошу доповісти громадськості хоч про якісь реальні результати слідства. Інакше до третьої річниці Революції гідності почну оприлюднювати матеріали ТСК, які покажуть, що слідство фактично нічого не зробило.

Головне те, що пана Горбатюка не цікавить фактаж по підпалу Будинку профспілок, він хоче, щоб я «здав» свої джерела інформації. Однак повідомляю, що, по-перше, народний депутат (а я очолював ТСК саме в цьому статусі) по закону має право не розкривати джерела інформації. А, по-друге, жоден оперативник ніколи не здасть людей, які надають йому інсайдерську інформацію. А якщо здасть – то гріш йому ціна!

Ще раз повторюю, що ТСК дала відповіді на всі питання щодо злочинів під час Революції гідності. І якщо досі немає результатів, то тут питання до слідства. Хочу нагадати, що пан Горбатюк у 2004р. розслідував інспіровану кримінальну справу проти опозиціонера Давида Жванії, у 2011 під безпосереднім керівництвом Рената Кузьміна вів кримінальну справу проти Юлії Тимошенко, а під час Революції гідності, коли всі свідомі громадяни стояли на Майдані Незалежності, працював у Генпрокуратурі Пшонки. То може претензії, чому досі ніхто зі злочинців не засуджений, потрібно висувати до нього, а не до мене?

Генпрокуратура допитає Москаля про злочини під час Революції гідності  (ДОКУМЕНТ)
Генпрокуратура допитає Москаля про злочини під час Революції гідності  (ДОКУМЕНТ)

Генпрокуратура допитає Москаля про злочини під час Революції гідності  (ДОКУМЕНТ)



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: