Вхiд на сайт
Авторизацiя

9 практичних і простих порад для водіїв, як заощадити на паливі

Автомобіль – це не лише зручність та необхідність, а останнім часом це ще й суттєве схуднення бюджету.
9 практичних і простих порад для водіїв, як заощадити на паливі

Порада 1: Слідкуйте за справністю машини

Потрібно вчасно проходити технічний огляд, тому що будь-яка несправність автомобіля збільшує витрату палива. Для прикладу, зношений двигун збільшує витрату палива до 20%, а засмічений повітряний фільтр чи не відрегульований розвал-сходження – ще на 10%.

Порада 2: Звільніть багажник автомобіля від зайвих кілограмів

Якщо на даху вашого авто встановлений багажник, подумайте, чи дійсно він вам потрібен щодня. Знявши його і заощадите 10% бензину.

Порада 3: Користуйтеся найекономічнішим режимом їзди

Якщо ваш автомобіль передбачає економний або зимовий режим – не забудьте його ввімкнути. Плавна їзда з рівномірною швидкістю дозволяє заощадити до 30% бензину.

Порада 4: Слідкуйте за тиском у колесах

Зниження тиску приблизно на 10% від рекомендованого виробником показника призведе довитрат палива приблизно на 2-3%. Але не перекачуйте колеса, адже тоді збільшиться навантаження на підвіску, а значить, ремонт не змусить себе довго чекати.

Крім того, перекачане колесо на дорозі може розірватися з усіма можливими наслідками. Тиск в шинах повинен бути завжди в нормі.

Порада 5: Зачиняйте вікна і вимикайте кондиціонер

Відкриті вікна при русі на швидкості більше 50 км/год призводять до перевитрати палива на 8%, а ввімкнений кондиціонер збільшує витрату бензину на 15%.

Порада 6: Глушіть двигун, якщо час очікування більше хвилини

Уникайте дорожніх корків, нехай шлях буде довшим, проте економія палива наприкінці місяця виявиться істотнішою. Година стояння в заторі за витратою палива еквівалентний проїзду 60 кілометрів по трасі зі швидкістю 80-90 км/год. Онлайн-додатки для корків дозволять вам уникнути заторів і скористатися ненавантаженим автомобілями маршрутом.

Порада 7: Не прогрівайте двигун

Достатньо, щоб зрушилася з місця стрілка покажчика температури, і вже можна не поспішаючи їхати. Поки ви прогріваєте двигун – бензин безповоротно згорає.

Порада 8: Вимикайте в автомобілі все зайве

У першу чергу це стосується протитуманки і гучної музики, адже все це збільшує витрату палива на 5-10%.

Порада 9: Заливайте якісне паливо

Не варто заливати 92-й бензин замість 95-го. Вартість цих марок відрізняється приблизно на 5%, але 95-й дозволить знизити витрату палива на 10-15%. Крім того, заправляйтеся лише на перевірених заправках, це вбереже від неякісного палива і, отже, від можливого ремонту надалі.

Один із народних методів – знайдіть друга, сусіда, чи колегу по роботі, в якого теж є авто і з яким ви зможете разом діставатись до місця вашої праці. Запропонуйте йому їздити по черзі – і не лише на роботу, а й на закупи в супермаркет, чи зі школи дітей забрати. Ви обоє скоротите поїздки на власному автомобілі, відповідно заощадите паливо.

Всі рекомендації легкі у виконанні, якщо взяти їх за правило. Скориставшись негайно всього лиш трьома пунктами з переліку: розвантажений багажник, економний режим їзди та зачинені вікна при вимкненому кондиціонері ви вже завтра заощадите 15-20% палива


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: