Вхiд на сайт
Авторизацiя

Що їсти, аби бути бадьорим: 5 простих продуктів

Щоб почуватися бадьоро та енергійно в будь-яку пору року, потрібно додати в свій раціон спеціальні продукти харчування.

Що їсти, аби бути бадьорим: 5 простих продуктів


Консультант зі здорового способу життя Ольга Фоміна склала список із простих продуктів, які чудово бадьорять та піднімають настрій.

Вода

З настанням холодів багато хто нехтує добовою нормою води, яка становить 30 мілілітрів на кожен кілограм вашої ваги.

Що їсти, аби бути бадьорим: 5 простих продуктів


Коли холодно, пити не дуже хочеться, але потрібно. Тому ставте собі нагадування, робіть фруктову воду, намагайтеся, щоб пляшечка з водою завжди була у вас під рукою – використовуйте будь-які хитрощі, щоб випивати достатню кількість води в день.

Адже саме зневоднення організму призводить до втоми, дратівливості, пригніченості, зневіри і навіть депресії.

Цитрусові

Лимони, апельсини, мандарини, ківі – всі ці фрукти багаті вітаміном С, які є найсильнішими енергетиками і стимуляторами імунної системи, захищають дихальну і серцево-судинну системи від багатьох захворювань.

Що їсти, аби бути бадьорим: 5 простих продуктів


Також не забувайте про шипшину і обліпиху – напої з ними відмінно бадьорять і збагачують організм не тільки вітаміном С, але і вітамінами групи В, Е, К і Р.

Зелень

Зелень містить магній, нестача якого призводить до хронічної втоми і апатії. Плюс до цього зелень є основним джерелом хлорофілу – своєрідного сонячного джерела енергії, який, потрапляючи в організм, викликає неймовірний приплив енергії і сил.

Горіхи і сухофрукти

Горіхи містять вітамін В6, який відмінно піднімає не тільки настрій, але і імунітет. А ще незамінну амінокислоту триптофан, синтез якої в організмі призводить до утворення гормону "щастя" – серотоніну.

Що їсти, аби бути бадьорим: 5 простих продуктів


Сухофрукти багаті всі тим же магнієм, які відповідають за наявність або занепад життєвих сил.

Яскраві овочі

Овочі, які мають яскраве забарвлення, містять спеціальні речовини, які покращують мозковий кровообіг. А коли в головний мозок надходить багато кисню, самопочуття і настрій поліпшуються просто "на очах".

Що їсти, аби бути бадьорим: 5 простих продуктів


Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: