Вхiд на сайт
Авторизацiя

Міноборони хоче змінити правила набору контрактників

Міноборони хоче змінити правила набору контрактниківМіністерство оборони України хоче змінити порядок набору контрактників на службу, за яким всі контракти на проходження служби громадяни будуть укладати з визначенням чіткого терміну їх дії.

Про це заявив начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко, передає прес-служба Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ.

“По-перше, поданим до Верховної Ради України законопроектом планується скасувати контракти до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію. Зате всі контракти громадяни укладатимуть з визначенням чіткого терміну їх дії. По-друге, контракти на шість місяців у період будуть укладати за бажанням мобілізовані військовослужбовці строкової служби, які під час особливого періоду відслужили не менше 11 місяців.

Також укладати контракт на 6 місяців зможуть особи, звільнені з військової служби під час дії особливого періоду і які вирішили ще послужити в лавах Збройних Сил за контрактом. Після шести місяців служби зазначені військовослужбовці мають право продовжувати контракти ще на шість місяців або більші терміни”, – зазначив Муженко.

Також він повідомив, що військовослужбовці-контрактники під час особливого періоду, крім періодів проведення мобілізації і введення воєнного стану, матимуть можливість продовжити військову службу за новим контрактом або звільнитися з військової служби після закінчення терміну контракту. Крім того, всі категорії звільнених військовослужбовців планується віднести до оперативного резерву першої черги.

Законопроектом планується ввести в особливий період такий вид військової служби, як військова служба за призовом терміном на 18 місяців осіб офіцерського складу. Інший законопроект буде надавати пільги військовослужбовцям-резервістам, які укладуть контракт терміном від одного до п’яти років, на рівні призваних по мобілізації військовослужбовців.

“Прийняття закону України дозволить здійснити поетапну заміну контрактників, які не бажають продовжувати військову службу, мотивованими і свідомими військовослужбовцями”, – підсумував Муженко.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: