Вхiд на сайт
Авторизацiя

Українці отримають детальну інструкцію, як розтягнути платежі за тепло на весь рік

Українці отримають детальну інструкцію, як розтягнути платежі за тепло на весь рікУ цьому місяці українці отримають квитанції за опалення разом з докладною інструкцією – як розтягнути платежі на весь рік. Йдеться про користувачів, у яких немає субсидій

Вже відомо – тільки за опалення доведеться віддати вдвічі більше, ніж минулої зими. Приміром, за двокімнатну квартиру з опалювальною площею 50 квадратних метрів більше заплатять жителі Бердянська – майже 2000 гривень. На 100 гривень менше – в Дніпрі. Крім того, до п’ятірки міст із найвищими тарифами на опалення увійшли Київ, Харків і Одеса.

У цьому місяці українці отримають квитанції разом із докладною інструкцією – як розтягнути платежі на цілий рік.

У столичному центрі комунального сервісу заспокоюють: розстрочка – це не кредит, тому ніяких відсотків платити не доведеться.

“Житель, вибираючи такий спосіб оплати за опалення, не ризикує на предмет виникнення штрафних санкцій або судових позовів від теплоносія”, – говорить Костянтин Лопатин, заступник генерального директора комунального концерну “Центр комунального сервісу”.

Як це буде працювати? Постанова Кабміну передбачає один спосіб – розділити платежі навпіл. І платити не 100 відсотків протягом шести місяців, а за 50 – протягом усього року. Тобто якщо ваше тепло варто, наприклад, півтори тисячі гривень, можете платити по 750 гривень щомісяця.

Щоб скористатися розстрочкою – достатньо написати заяву. А єдина умова її отримання – відсутність субсидії.

А ось юристи попереджають – розстрочку обов’язково слід погасити до наступного опалювального сезону.

“Пеню, штраф, відповідно до цивільного законодавства, ніхто не відміняв, якщо невиплата йде, то нараховується за кожен день розстрочки”, – зазначив Ігор Чудовський, адвокат.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: