Вхiд на сайт
Авторизацiя

ТОП-7 порад, як вберегти зір за монітором

Через тривалу роботу за комп'ютером чимало людей відчувають сильне напруження очей та погіршення зору – так званий комп'ютерний синдром зору.

ТОП-7 порад, як вберегти зір за монітором


Розпізнати синдром легко – це швидка втомлюваність очей, головні болі, "затуманена" картинка та сухість очей. Аби уникнути комп'ютерного синдрому зору, варто дотримуватись простих порад.

1. Кліпайте. Під час роботи за монітором людина кліпає значно рідше, ніж зазвичай, що викликає сухість та свербіж. Щоб не забувати кліпати, поставте собі нагадування на своєму ґаджеті. Також не завадять очні краплі – так звані "штучні сльози" для додаткового зволоження очей.

2. Не працюйте з дрібним шрифтом тексту – збільшіть розмір шрифту. Також старайтесь читати чорний текст на білому тлі, а не навпаки.

3. Придбайте собі спеціальні комп'ютерні окуляри, які створять додатковий захист для ваших очей.

ТОП-7 порад, як вберегти зір за монітором


4. Поставте монітор комп'ютера на відстані 60 сантиметрів від вас. Це приблизно – відстань витягнутої руки. Окрім цього, центр екрана має бути на 10-20 сантиметрах нижче рівня очей – це запобігає сухості та свербінню, і дозволяє тримати шию і спину в розслабленому стані.

5. Відрегулюйте контраст і яскравість так, щоб денне світло або освітлення приміщення не було яскравіше за екран. У протилежному випадку очі будуть напружуватися і сильніше концентруватися на тексті.

6. Слідкуйте за відблисками на моніторі – їх не повинно бути. Якщо відблисків не уникнути – поставте антиблікове покриття екрану або вдягайте тоновані окуляри.

7. Правило 20-20-20: кожні 20 хвилин робіть 20-секундну перерву для очей. Можете за цей час зробити кілька простих вправ, аби відновити циркуляцію крові і привести м'язи у тонус.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: